Pariisi korventuu helteessä – ISTV oli paikalla

Julkaistu: , Päivitetty:

HELLE
Äärimmäinen helleaalto on vyörynyt läntiseen Eurooppaan.
Pariisissa viranomaiset ovat luvanneet avata julkisiin rakennuksiin yleisöä varten erityisiä "viileitä huoneita", pystyttää tilapäisiä vesilähteitä, sekä jättää kaupungin puistot lukitsematta yöaikaan.

Ilta-Sanomat on Pariisissa seuraamassa kaupunkilaisten ja turistien selviämistä poikkeuksellisen kuumassa säässä. Paikalla on toimittaja Anna Nuutinen ja kuvaaja Seppo Kärki. Seuraa suoraa lähetystä kello 16
  • Suora lähetys on päättynyt.
Lämpötilat kohoavat jopa yli 40 asteeseen erityisesti Ranskassa ja sen lähialueilla. Asiantuntijan mukaan helteet voivat näkyä lisääntyneinä kuolemantapauksina.

Ranskan ilmatieteellisen laitoksen meteorologi Emmanuel Demaelin mukaan viimeksi vastaavia lämpötiloja on koettu yhtä aikaisin kesällä vuonna 1947.

Hän uskoo, että loppuviikolla rikkoutuu ainakin kesäkuun lämpöennätys ja joillakin paikoilla mahdollisesti kaikkien aikojen lämpöennätys.

Meteorologien mukaan maanantaina alkaneeseen lämpöaaltoon on syynä Eurooppaan Saharasta puhaltava paahtava ilma. Lämpötilojen odotetaan kohoavan yli 40 asteeseen laajoilla alueilla ympäri maanosaa.

Ranskassa viranomaiset ovat varoittaneet ihmisiä lämpöhalvauksen riskistä ja muistuttaneet nesteytyksen tärkeydestä etenkin lapsilla sekä vanhuksilla.

– Olen huolissani ihmisistä, jotka aliarvioivat tätä, jotka jatkavat urheilua entiseen tapaan tai pysyvät ulkona auringossa, Ranskan terveysministeri Agnes Buzyn sanoi maanantaina.