Yhdysvallat esitteli Lähi-idän taloudellista suunnitelmaa Bahrainissa

Julkaistu:

Suunnitelman hyväksyminen olisi "vuosisadan mahdollisuus” palestiinalaisille, mutta palestiinalaiset eivät osallistu kokoukseen
Yhdysvaltain presidentin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner esitteli tiistaina Lähi-idän suunnitelmaansa, joka hänen mukaansa on "vuosisadan mahdollisuus" palestiinalaisille. Sen hyväksyminen on kuitenkin rauhan edellytys, Kushner sanoi Bahrainissa järjestettävässä Lähi-itä-konferenssissa.

Yhteisymmärrys talouskehityksestä on Kushnerin mielestä ehto sille, että aiemmin avoimiksi jääneet poliittiset asiat voidaan ratkaista. Hänen mukaansa palestiinalaisille pyrittäisiin keräämään rahoitusta miljardeja dollareita ja luomaan seuraavan kymmenen vuoden aikana miljoona työpaikkaa.

– Talouskasvu ja palestiinalaisten menestys eivät ole mahdollisia ilman konfliktin kestävää ja oikeudenmukaista poliittista ratkaisua, sellaista joka takaa Israelin turvallisuuden ja kunnioittaa palestiinalaisten arvokkuutta, hän sanoi.

Kushnerin mukaan poliittisen suunnitelman vuoro tulisi myöhemmin.

Palestiinalaiset eivät osallistu Bahrainin kokoukseen. Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas lyttäsi viikonvaihteessa Yhdysvaltain suunnitelman, koska hänen mukaansa poliittisista asioista olisi sovittava ennen taloudellisia seikkoja.