Toisen maailmansodan aikana pudotettu pommi räjähti keskellä maissipeltoa Saksassa – jätti jälkeensä suuren kraatterin

Julkaistu:

Viranomaisten mukaan kyse oli toisen maailmansodan aikaisesta pommista, joka räjähti.
Saksalaisen Ahlbachin kylän asukkaat heräsivät aamuneljän aikaan sunnuntaina kovaan pamaukseen. Räjähdys oli niin voimakas, että se tuntui maanjäristykseltä, CNN kertoo. Räjähdys jätti BBC:n mukaan jälkeensä 10 metriä leveän ja neljä metriä syvän kraatterin maissipellolle.

Alunperin poliisi sanoi, ettei varmoja viitteitä ollut siitä, että kyse olisi ollut aiemmin räjähtämättömästä pommista. Lähempi tarkastelu kuitenkin vakuutti asiantuntijat siitä, että räjähdyksen todennäköisesti aiheutti toisen maailmansodan aikainen pommi. Asiantuntijat uskovat kyseessä olleen 250-kiloinen pommi, joka oli pudotettu lentokoneesta.

– Entisen junavarikon takia olimme aikamoinen pommitusten kohde toisen maailmansodan lopussa, kaupungin edustaja Johannes Laubach kertoi saksalaiselle Hessenschaulle.

– Voimme olla iloisia, ettei maanviljelijä ollut pellolla.


Räjähtämättömiä pommeja löydetään Saksassa säännöllisin väliajoin. Viime syyskuussa 1360 kilon pommin löytyminen Frankfurtissa johti 60 000 ihmisen evakuoimiseen siksi aikaa, kun pommi purettiin. Toukokuussa yli 50 000 ihmistä evakuoitiin Hannoverissa, kun räjähtämättömiä pommeja löydettiin rakennustöiden valmisteluvaiheessa.

Vanhat pommit voivat räjähtää itsekseen, kun niiden sytytin hajoaa. Paikallisviranomaisten mukaan todennäköisyys joutua aiemmin räjähtämättömän pommin uhriksi on kuitenkin pienempi kuin joutua salamaniskun kohteeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt