Etanaa syytetään massiivisesta sähkökatkosta Japanissa – 12000 ihmisen matka viivästyi junaliikenteen pysähdyttyä

Julkaistu:

Japanilainen raideyhtiö on kertonut syyn huhtikuun lopulla junaliikenteen pysäyttäneeseen sähkökatkoon.
Laaja sähkökatko pysäytti kymmeniä junia ja viivästytti noin 12 000 ihmisen matkantekoa huhtikuun lopulla Japanissa sijaitsevalla Kyushun alueella. Sähköt katkesivat muutamalta JR Kyushu -yhtiön operoimalta raidelinjalta, ja yhtiö joutui sen myötä peruuttamaan 26 junavuoroa.

Tilanne oli Japanin mittakaavassa suorastaan kaoottinen, sillä maa tunnetaan sekuntien tarkkuudella toimivasta joukkoliikenteestään.

Japan Times -lehden mukaan JR Kyushu on nyt, liki kaksi kuukautta myöhemmin, kertonut syyn sähkökatkoon.

– Jäljitimme sähkökatkon aiheuttajan... Luulimme aluksi, että kyse olisi viasta, mutta se osoittautuikin kuolleeksi etanaksi, yhtiön tiedottaja kertoi lehdelle.

CNN:n mukaan noin 2–3 senttiä pitkä etana oli kärventynyt kuoliaaksi osuessaan sähkökaapeliin, mikä johti sähköjen katkeamiseen. Kaapelin kanssa etana oli joutunut kosketuksiin ryömittyään sisälle sähköpääkeskukseen sen kuoressa olleesta reiästä.

Raideyhtiö kertoi tutkineensa laitteistot alueella ja varmistaneensa, ettei niihin ole tunkeutunut muita luvattomia vieraita.

– Meillä on usein ongelmia juniin törmäilevien peurojen kanssa, mutta ei etanoiden, tapausta harvinaiseksi kuvaillut tiedottaja kertoi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen yksittäinen etana, joka on aiheuttanut liikennekaaoksen. Vuonna 2011 muun muassa Guardian kertoi liikennevalojen ohjauslaitteistoon ujuttautuneesta ja siellä oikosulun aiheuttaneesta etanasta, joka sotki liikenteen englantilaisessa Darlingtonin kaupungissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt