Iran kiistää, että Yhdysvallat olisi onnistunut kyberiskussaan

Julkaistu:

Yhdysvaltojen kerrotaan tehneen hyökkäyksen viime viikolla.
Mediatietojen mukaan Yhdysvallat teki Iranin sotilastietojärjestelmiin kohdistuvan kyberhyökkäyksen viime viikolla. Isku kohdistui Iranin rakettien ja ohjusten laukaisua kontrolloiviin järjestelmiin.

Iranin viestintäministerin mukaan maata vastaan ei ole koskaan tehty onnistunutta kyberiskua.

– Tiedotusvälineet kysyvät, onko väitetty Irania vastaan kohdistettu kyberisku totta. Yhtään onnistunutta iskua ei ole tehty, vaikka yritystä heillä on riittänyt, ministeri Mohammad Javad Azari Jahromi kirjoittaa Twitterissä.

Ministerin mukaan pelkästään viime vuonna Iran torjui 33 miljoonaa sitä vastaan suunnattua kyberhyökkäystä.

Välit kiristyneet äärimmilleen

Presidentti Donald Trump on ilmoittanut määräävänsä Iranille ”merkittäviä” uusia pakotteita tänään. Yhdysvaltojen ja Iranin suhteet ovat kiristyneet äärimmilleen viime päivien selkkausten takia. Molemmat maat ovat kuitenkin sanoneet haluavansa välttää sotatoimia.

Perjantaina Trump sanoi, että Yhdysvallat oli valmiina tekemään sotilaallisen iskun Iraniin, mutta hän päätti viime minuuteilla perua hyökkäyksen. Iskulla olisi vastattu yhdysvaltalaisen lennokin alas ampumiseen.

Iran ilmoitti viime viikolla ampuneensa alas yhdysvaltalaisen lennokin, joka loukkasi maan ilmatilaa. Yhdysvaltojen mukaan lennokki lensi kansainvälisessä ilmatilassa.

Trumpin mukaan Yhdysvaltojen vastaiskulla olisi ollut suhteettoman kova hinta, koska siinä olisi voinut kuolla 150 ihmistä.