YK:n ihmisoikeuskomissaari vaatii Venezuelaa vapauttamaan poliittiset vangit

Julkaistu:

Maduro vakuutti ottavansa ehdotukset vakavasti.
YK:n ihmisoikeuskomissaari Michelle Bachelet vaatii Venezuelan hallitusta vapauttamaan poliittiset vangit. Bachelet kertoi myös, että Venezuelaan sijoitetaan pieni ryhmä ihmisoikeustarkkailijoita.

Venezuelassa yli 700 hallituksen kriitikkoa on vangittuna poliittisten mielipiteidensä takia.

– Kehotan viranomaisia vapauttamaan kaikki ne, jotka ovat vangittuina sen vuoksi, että käyttivät kansalaisoikeuksiaan rauhanomaisella tavalla, Bachelet sanoi.

Entinen Chilen presidentti Bachelet päätti perjantaina vierailunsa taloudellisen ja poliittisen kriisin keskellä painivassa Venezuelassa. Presidentti Nicolas Maduron hallitus oli kutsunut hänet vierailulle osoittaakseen, että Venezuelassa noudatetaan ihmisoikeuksia.

Maduro vakuutti vierailun päätteeksi ottavansa Bacheletin suositukset vakavasti.

– Joka maassa on aina vähän erilaiset kriteerit, mutta kerroin hänelle, että hän voi luottaa siihen, että otan presidenttinä hänen suosituksensa ja ehdotuksensa vakavasti, Maduro sanoi.

Hän myös vakuutti, että ihmisoikeuksia rikkoneet joutuvat oikeudelliseen vastuuseen.

Bachelet tapasi vierailunsa aikana myös oppositiojohtaja Juan Guaidon, jonka kymmenet maat ovat tunnustaneet Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi. Tapaamisen jälkeen Guaido kertoi, että Bachelet aikoo vaatia poliittisten vankien vapauttamista.