Toimittaja amerikkalaislehdelle: Donald Trump raiskasi minut tavaratalon sovitushuoneessa 23 vuotta sitten - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Toimittaja amerikkalaislehdelle: Donald Trump raiskasi minut tavaratalon sovitushuoneessa 23 vuotta sitten

Amerikkalainen toimittaja E. Jean Carroll kertoo New York Magazinessa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyökkäsi hänen kimppuun ja raiskasi hänet tavaratalo Bergdorf Goodmanin sovitushuoneessa yli 20 sitten.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kohtaan on esitetty jälleen uusi väite seksuaalisesta väkivallasta.

21.6.2019 22:06

Toimittaja E. Jean Carroll kirjoittaa New York Magazinen artikkelissa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump raiskasi hänet 23 vuotta sitten tavaratalon sovitushuoneessa.

Väitetty raiskaus tapahtui Carrollin mukaan ystävällisesti alkaneen kohtaamisen jälkeen, joka muuttui tavaratalon pukuhuoneessa väkivaltaiseksi.

Carroll kuvailee tapahtumia seuraavasti: Toimittajan mukaan Trump paiskasi Carrollin päin pukuhuoneen seinää, veti hänen sukkahousunsa alas, ja "pakotti hänen sormensa yksityiselle alueelleni, työnsi peniksensä puoliväliin – tai kokonaan, en ole varma – sisälleni".

Carroll sijoittaa tapahtuman vuoden 1995 lopulle tai vuoden 1996 alkuun, jolloin Trump oli naimisissa Marla Maplesin kanssa.

Valkoinen talo kutsui väitteitä New York Magazinelle "täysin vääriksi ja epärealistisiksi". Valkoisen talon mukaan tarina syntyi lähes 25 vuotta väitteiden jälkeen, ja se "luotiin yksinkertaisesti, jotta presidentti näyttäisi huonolta".

Donald Trump ja Marla Maples avioituivat joulukuussa 1993.

Carroll, 75, on kunnioitettu Elle-kolumnisti. Hyökkäyksen aikaan hän oli jo tunnettu Playboyn ja Esquiren kaltaisten aikakauslehtien kirjoittajana. Lisäksi hänellä oli oma televisio-ohjelma America’s Talking -kanavalla.

Carroll ei ole väitteidensä kanssa yksin: hän on nyt 14. nainen, joka syyttää Trumpia seksuaalisesta väkivallasta.

Väitteitä ovat esittäneet muun muassa Kristin Anderson, Jill Harth, Cathy Heller ja Temple Taggart McDowell. Muut väitetyt tapaukset sijoittuvat ajaltaan ennen ja jälkeen Carrollin väitettyä raiskausta.

Lisäksi kaksi naista on syyttänyt Trumpia seksuaalisesta ahdistelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?