5 000 kilometrin päässä asuva valemiljonääri houkutteli nuoren naisen murhaamaan parhaan ystävänsä Alaskassa

Julkaistu:

Kaikkiaan kuutta ihmistä syytetään 19-vuotiaan naisen murhasta sekä muista rikoksista. Jos syytetyt tuomitaan, heitä uhkaa 99 vuoden vankeus.
Yhdysvaltain Alaskassa on alettu käsitellä oikeudessa erikoista murhatapausta, jossa nuorta naista, 18-vuotiasta Denali Brehmeriä, syytetään parhaaksi ystäväkseen kuvaillun Cynthia Hoffmanin, 19, murhasta. Tapauksesta kertovat useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet, muun muassa New York Times, CNN sekä Anchorage Press.

Brehmerin lisäksi murhasta on saanut syytteet myös viisi muuta henkilöä. Tapauksessa on jaettu syytteitä myös muun muassa salaliitosta ja lapsipornon tuottamisesta sekä levittämisestä.

Kesäkuun alussa Brehmer houkutteli Hoffmanin Anchoragen lähellä sijaitsevalle, suositulle Thuderbird Fallsin patikointipolulle. Mukaan lähti myös 16-vuotias Kayden McIntosh.

Kaksi päivää myöhemmin poliisi löysi Hoffmanin ruumiin Eklutna-joen penkalta. Päähän ampumalla surmatun nuoren naisen kädet, jalat ja pää oli sidottu ilmastointiteipillä.
Yllä olevassa kuvassa vasemmalla Denali Brehmer, oikealla uhri Cynthia Hoffman.

McIntosh on tunnustanut ampuneensa Hoffmania Brehmerin antamalla aseella. Brehmer puolestaan kuvasi teon kännykällään.

Teon varsinaiseksi pääsuunnittelijaksi epäillään kuitenkin 21-vuotiasta Darin Schilmilleriä, joka asuu 5 000 kilometrin päässä, Indianan osavaltiossa sijaitsevassa New Salisburyn kaupungissa.

Viranomaisten mukaan Brehmer ja Schilmiller tutustuivat toisiinsa ja aloittivat suhteen internetissä aiemmin tänä vuonna. Tosin jälkimmäinen ei esiintynyt viesteissä omana itsenään, vaan uskotteli Brehmerille olevansa ”Tyler”-niminen kansasilainen miljonääri.

Murhasuunnitelma syntyy

Muutama viikko ennen Hoffmanin murhaa kaksikko alkoi keskustella suunnitelmasta, jossa raiskattaisiin ja murhattaisiin ”joku Alaskassa”. Schilmiller tarjosi Brehmerille ainakin yhdeksän miljoonaa dollaria, jos tämä tekisi murhan ja lähettäisi hänelle siitä todisteena valokuvia ja videoita.

Liittovaltion dokumenttien mukaan Schilmiller pyysi Brehmeriä myös käyttämään seksuaalisesti hyväksi 8- tai 9-vuotiasta ja 15-vuotiasta lasta sekä dokumentoimaan myös nämä teot kännykällään. Brehmer on myöntänyt tehneensä näin, ja viranomaisilla on myös hallussaan 15-vuotiaan hyväksikäyttöä kuvaava video.
Yllä olevassa kuvassa Darin Schilmiller.

Tekojen suunnittelemiseen ja toteuttamiseen Brehmer pyysi avukseen McIntoshin, Caleb Leylandin, 19, sekä kaksi muuta ystäväänsä, joiden nimet eivät ole julkisia heidän nuoresta iästään johtuen.

Viranomaisten mukaan ryhmä tapasi toukokuussa valiten yhdessä Hoffmanin uhrikseen. Brehmer lupasi muille merkittävät osuudet odottamastaan yhdeksän miljoonan palkkiosta.

Brehmer ja McIntosh olivat poliisin kuulusteltavina vain pari päivää murhan jälkeen, jolloin jälkimmäinen tunnusti ampuneensa uhria. Brehmer väitti vielä tuossa vaiheessa, ettei ollut tiennyt etukäteen, mitä oli tapahtumassa.

Poliisit pääsivät Schilmillerin jäljille hänen ja Brehmerin viestiliikenteen kautta ja saivat haltuunsa myös todisteita, jotka osoittivat naisen tunnustaneen teon. Kun Brehmer tajusi tulleensa Schilmillerin huijaamaksi, hän tunnusti osallisuutensa.

99 vuoden vankeus uhkaa

Schilmiller on myöntänyt houkutelleensa Brehmerin tekoon miljonäärinä esiintyen. Hänen luovutuksensa Alaskaan odotetaan tapahtuvan lähitulevaisuudessa.

Alaskan osavaltionsyyttäjä Bryan Schroder varoitti teini-ikäisten vanhempia internetin vaaroista.

– Niiden hyvien asioiden lisäksi, joita internet voi saada aikaan, se voi olla myös pimeä paikka. Vanhempien olisi viisasta tarkkailla lastensa toimintaa verkossa, Schroder sanoi.

FBI Anchoragen erikoisagentti Jeffery Peterson on puolestaan julkaissut tapaukseen liittyen tiukkasanaisen lausunnon, jossa hän varoittaa Schilmillerin antaman esimerkin noudattamisesta.

– Jos istut äitisi kellarissa ja suunnittelet jonkinlaista rikosta, sellaiseen vaikuttamista tai sellaisen tekemistä Alaskassa, ja luulet olevasi turvassa, koska olet kaukana, et ole. Me jäljitämme sinut. Me löydämme sinut ja tuomme sinut tänne kohtaamaan oikeuden, Peterson jyrähti.

Jos syytetyt tuomitaan rikoksista, heitä odottaa jopa 99 vuoden vankeus.