Ylikonstaapeli taklasi häirikön kesken lehdistötilaisuuden Australiassa – ”Ote polvien ympäri, se pudotti hänet”

rac

Julkaistu:

Australian median mukaan vanhempi ylikonstaapeli Daren Edwards on entinen rugby-liigan pelaaja. Keskiviikkona hän pääsi verestämään taklaustaitojaan vastaillessaan toimittajien kysymyksiin oikeustalon pihalla.
Australian Queenslandissa sijaitsevassa Sunshine Coastin kaupungissa pidetty poliisin tiedotustilaisuus sai keskiviikkona dramaattisen päätöksen, kun toimittajille puhunut vanhempi ylikonstaapeli säntäsi taklaamaan ja pidättämään miestä kesken kaiken.
  • Tilanne on nähtävissä yllä olevalla videolla.
The Australian -lehden mukaan vanhempi ylikonstaapeli Daren Edwards oli vastailemassa kysymyksiin oikeustalon pihanurmella, kun paikalle saapui ”Laszloksi” itseään kutsunut 39-vuotias unkarilaismies. Mies keskeytti tilaisuuden syyttelemällä poliisia äänekkäästi ”korruptiosta ja ällöttävyydestä” sekä hänen kaltaistensa ”viattomien ihmisten pahoinpitelemisestä”.

Edwards kuittasi miehen huutelut toteamalla, että myös hänellä oli mahdollisuus saada ”oma päivänsä oikeudessa”. Tämän jälkeen Laszlo poistui hetkeksi paikalta, ja lehdistötilaisuus pääsi jatkumaan.

Pian kuului kuitenkin huuto, joka kiinnitti Edwardsin huomion. Samassa Laszlo juoksi ylikonstaapelin selän takaa toinen mies kintereillään.

Edwards syöksyi mikrofonien ja kameroiden ääreltä miehiä kohti ja taklasi Laszlon oikeustalon nurmelle. Hänet pidätettiin.

Ylikonstaapeli ei selvinnyt rytäkästä täysin vammoitta, sillä hänen otsaansa näytti tulleen verta vuotava ruhje.

”Se oli hyvä taklaus”

Laszloa jahdanneen miehen mukaan tämä oli käyttäytynyt sopimattomasti hänen teini-ikäistä tytärtään kohtaan. Poliisi epäilee Laszlon ahdistelleen kadulla isänsä kanssa kävellyttä 19-vuotiasta tyttöä toistuvasti sanallisesti tämän vastustelusta huolimatta.

– En tehnyt mitään. En sanonut hänelle mitään! Tulin juuri ulos oikeudesta, Laszlo pääsi kiistämään syytökset suoraan lehdistötilaisuudessa paikalla olleelle medialle AFP:n mukaan.

Hän on sittemmin saanut syytteet häiriön aiheuttamisesta ja laittomasta vaanimisesta.

Tapauksesta niin ikään kertoneen Reutersin mukaan Edwards on entinen rugby-liigan pelaaja.

– Harhautin ja taklasin hänet. Se oli hyvä taklaus. Ote polvien ympäri, se pudotti hänet, Edwards totesi lehdistölle Weekly Times -lehden mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt