Trumpin hallinto on velkaa Washingtonille miljoonia – nyt kaupunki joutuu turvautumaan viimeiseen oljenkorteensa

Julkaistu:

Yhdysvallat
Washington DC:n budjetin turvallisuusmenot ovat paisuneet viime vuosina, eikä loppua näy.
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto ja kongressi ovat velkaa yli seitsemän miljoonaa dollaria Washingtonin kaupungille vuonna 2017 pidetystä presidentin virkaanastujaisseremoniasta, uutisoi The Washington Post.

Lehti sai haltuunsa asiakirjat, josta menot käyvät ilmi.

Dokumentin mukaan kaupunki käytti juhlallisuuksiin neljän päivän aikana 26,3 miljoonaa dollaria. Menoja syntyi poliisin, palokunnan ja ambulanssien palkkaamisesta sekä liikennepalveluisen järjestämisestä.

Kongressi budjetoi virkaanastujaismenoihin 20 miljoonaa dollaria, mutta menot ylittyivät seitsemällä miljoonalla dollarilla ja jäivät kaupungin maksettavaksi. Kaupunki joutui turvautumaan erityiseen turvallisuusrahastoon, jota käytetään vuosittaisiin turvallisuusmenoihin, kuten mielenilmauksiin, virkamiesten hautajaisiin ja arvovieraiden turvallisuuteen.

Trump ei ole ainoa, joka on törsännyt Washingtonin kaupungin rahoja. Vuonna 2013 Barack Obaman virkaanastujaiset ylittivät budjetin 8,9 miljoonalla dollarilla.

Mutta toisin kuin Trumpin hallinto, Obama palautti rahat Washingtonille.

Rahasto, johon Washington joutui turvautumaan, on viime vuosina saanut valtiolta huomattavasti vähemmän rahaa kuin se on tarvinnut. Vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen aikana rahaston 14 miljoonasta dollarista on jo käytetty 4,4 miljoonaa, mikä tarkoittaa, että samalla vauhdilla Washingtonin turvallisuuskassa hupenee syksyyn mennessä.

Lisäksi Trumpin puhe 4. heinäkuuta Lincolnin muistopatsaalla oletettavasti nostaa kaupungin turvallisuuskustannuksia entisestään.

Aiemmin tänä vuonna yhdysvaltalainen aktivistiryhmä CodePink ilmoitti pitävän maan itsenäisyyspäivänä mielenilmauksen, jonka aikana se aikoo päästää ilmaan jättimäisen Trumpia esittävän ilmapallon, ”Trump-babyn”.

Trump on sanonut, että aikoo tänä vuonna järjestää yhden maan värikkäimmistä itsenäisyyspäivän tapahtumista.