Intialainen taikuri yritti toistaa kahlekuningas Houdinin kuuluisan tempun – jokin meni pahasti pieleen

Julkaistu:

Intia
Taikuri Chanchal Lahiria ei ole nähty sen jälkeen, kun hänet laskettiin Kolkatassa virtaavaan Hoogly-jokeen kahlehdittuna.
Unkarilaissyntyinen kahlekuningas Harry Houdini (1874–1926) muistetaan lukuisista uhkarohkeista tempuistaan, joissa hän vapautui kahleista, käsiraudoista ja pakkopaidoista, usein veden pinnan alle upotettuna. Hänen temppunsa ovat inspiroineet sittemmin myös useita muita uhkarohkeita, jotka ovat kokeilleet taitojaan – ja onneaan – vastaavissa tilanteissa.

Sunnuntaina suuri joukko ihmisiä oli kerääntynyt Intian Kolkatassa Hooghly-joen varrelle seuraamaan taikuri Chanchal Lahirin yritystä suorittaa hengenvaarallista temppua, jonka esikuvana olivat Houdinin vastaava tempaus.

BBC:n mukaan myös Mandrake-nimellä tunnetun Lahirin kädet ja jalat oli kahlittu kuudella lukolla ja ketjulla, kun hänet laskettiin jokeen laivasta käsin. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun mies yritti hengenvaarallista temppua vedessä, sillä vuonna 2013 sitten hän oli onnistunut samassa tempussa samalla joella.


Jotakin meni kuitenkin sunnuntaina pahasti vikaan, sillä Lahiria ei ole toistaiseksi nähty elävänä sen jälkeen, kun hän painui Hooghly-joen pinnan alle. Poliisi ja sukeltajat ovat tehneet etsintöjä alueella, mutta miehestä ei ole nähty merkkiäkään.

Intialaisen NDTV-uutiskanavan mukaan viranomaiset kertoivat maanantaina uskovansa, että taikuri ei ole enää hengissä.

– Yritimme paikantaa hänet. Mutta vaikuttaa siltä, että virta on vienyt hänet mennessään. Sukeltajamme kävivät syvällä, mutta eivät onnistuneet löytämään häntä, poliisin edustaja kertoi NDTV:lle.

Kanavan mukaan Lahiri oli saanut etukäteen luvan tempulleen sekä poliisilta että satamaviranomaisilta. Viranomaisten mukaan hän oli tosin kertonut lupaa hakiessaan, että temppu toteutettaisiin veneessä tai laivassa, eikä siihen liittyisi veteen menemistä.

Silminnäkijöiden mukaan joen varrella ollut yleisö alkoi mennä paniikkiin, kun Lahiri oli viipynyt veden alla yli kymmenen minuuttia. Temppua todistanut paikallisen lehden valokuvaaja Jayanta Shaw kertoi BBC:lle puhuneensa Lahirin kanssa ennen yritystä.

– Kysyin, miksi hän riskeerasi henkensä taikuuden vuoksi. Hän hymyili ja sanoi: ”Jos onnistun, se on taikuutta. Jos teen virheen, siitä tulee traagista”, Shaw kertoi.

Shaw’n mukaan taikuri oli sanonut haluavansa tehdä tempun ”elvyttääkseen kiinnostuksen taikuutta kohtaan”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt