Miljoonat kärpäset valtasivat kylän Venäjällä – ”Tämä on kuin helvetissä”

Julkaistu:

Venäjä
Ilma on mustanaan kärpäsistä, joita kuolee lattialle päivässä helposti ämpärillinen. Tilanne on kuin kauhuelokuvasta, kuvailevat paikalliset.
Venäjän Uralilla sijaitseva Lazorevyn kylä kärsii kärpäsaallosta. Miljoonat kärpäset ovat ottaneet pienen kylän haltuunsa sen jälkeen, kun paikallinen viljelijä lannoitti peltoa kananjätöksillä ja -sisälmyksillä.

– Me tukehdumme niihin, ikään kuin eläisimme kaatopaikalla. Ikkunoita ei voi avata eikä ulos voi mennä. Kärpäsiä on kaikkialla, kylpyammeissa, autoissa, illallispöydissä, kuvailee paikallinen asukas Guardianin mukaan.

– Pelkään lasteni puolesta. Meidän täytyy käyttää kärpäsmyrkkyjä jatkuvasti, mutta sitten me myös hengitämme sitä ilmaa, kertoo toinen asukas.

Kärpäsiä kertyy täysi ämpärillinen päivässä tai kahdessa, kertoo paikallistelevisiossa kuolleita kärpäsiä lattialta harjaava asukas.
Kärpäset ovat kuin vitsaus Raamatusta, kuvaillaan. Kyläläiset ovat huolissaan kärpästen mahdollisesti kantamista taudeista. Kaduilla kävellessä murskaa pakostakin kärpäsiä.

– Tämä on kuin jonkin sortin helvetissä, toteaa muuan asukas Mirrorin mukaan.

– Onko näitä turvallista syödä? kysyy toinen epätoivoissaan.

Kananlantaa kuumilla pelloilla

Syynä kärpäspaljouteen on peltoaan laittomasti kananjätöksillä ja -sisälmyksillä lannoittanut maanviljelijä. Kärpäset munivat mielellään lannassa.


Kanatilallinen puolustautuu Guardianin mukaan sillä, että kananjätökset ovat vanha lannoitetapa.

– Olimme vain epäonnisia sään suhteen. Kostea kevät yhdistettynä nopeaan lämpötilan nousuun aiheutti suotuisat olosuhteet kärpästen munimiselle.

Toukokuun loppu ja kesäkuun alku ovat olleet alueella poikkeuksellisen kuumat.

Kanatilallinen kertoo pyytäneensä työntekijöitään peittelemään pellot, jotta kärpäset eivät enää pystyisi munimaan kananjätöksiin.

Muut viljelijät ovat sadoistaan huolissaan. Omena- ja päärynäpuut ovat kärpästen peitossa.

Viljelijä kieltäytyy vastuusta

Kärpäsiä muhivan pellon omistavan maanviljelijän mukaan hän ei ole syypää.

– Kärpäsissä ei lue, että ne tulevat minulta, sanoo hän Mirrorin mukaan.

– Kärpäsiä on ollut olemassa miljoonia vuosia, ja niitä on kaikkialla. Tässä on kyse vain niiden lukumäärästä.


Viranomaiset tutkivat asiaa.

Syrjäinen Lazorevyn kylä sijaitsee Sverdlovskin alueella Keski-Uralilla. Kylässä on vain 170 asukasta. Lähin suuri kaupunki on Jekaterinburg.Kärpäsistä kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt