Trump hyökkäsi jälleen Lontoon pormestarin kimppuun, vaatii tälle potkuja – ”Katastrofi joka muuttuu vain pahemmaksi”

Julkaistu:

Presidentti Donald Trump arvosteli pormestaria rankasti myös taannoisen Britannian-vierailunsa yhteydessä.
Lauantaina Trump käynnisti uuden Twitter-hyökkäyksen Lontoon pormestari Sadiq Khania vastaan, vaatien tämän korvaamista tehtävässään niin pian kuin mahdollista.

– LONTOO tarvitsee uuden pormestarin ASAP (niin pian kuin mahdollista). Khan on katastrofi - muuttuu vain pahemmaksi! Trump kirjoitti tilillään.
Viestillään Trump kommentoi maahanmuuttovastaisen mediapersoonan Katie Hopkinsin tviittiä. Lontoossa surmattiin vuorokauden aikana kolme ihmistä, jonka vuoksi Hopkins kutsui kaupunkia muun muassa ”Londonistaniksi”.

Vaatimus oli jatkoa Khania arvosteleviin kommentteihin, jotka alkoivat pari viikkoa aikaisemiin Trumpin Britannian-vierailun yhteydessä. Vierailun alla Khan vertasi brittilehti Observerissa julkaistussa kirjoituksessaan Trumpia 1900-luvun fasistijohtajiin ja arvosteli presidentin vastausta vuonna 2017 Charlottesvillessä puhjenneisiin väkivaltaisuuksiin.

Trump vastasi solvaamalla Khania kutsuen tätä muun muassa typeräksi ja ilkeäksi ja pilkkasi tämän pituutta.

Trump ja Khan ovat olleen sanasodassa aiemminkin. Viime vuonna Trump arvosteli Khanin tekemää työtä terrorismia vastaan ja esitti Lontoon rikollisuuden nousseen huonon maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Khan taas on haukkunut Trumpin hallinnon päätöksen estää joidenkin muslimimaiden kansalaisten pääsyn Yhdysvaltoihin.