Jo seitsemäs outo kuolemantapaus Karibialla? 53-vuotias yksin matkustanut amerikkalais­turisti kuoli yllättäen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jo seitsemäs outo kuolemantapaus Karibialla? 53-vuotias yksin matkustanut amerikkalais­turisti kuoli yllättäen

53-vuotias Leyla Cox on seitsemäs Dominikaanisessa tasavallassa äkillisesti menehtynyt yhdysvaltalaisturisti. Arkistokuvassa oikealla rantanäkymä Punta Canassa.

Julkaistu: 15.6.2019 23:14

Leyla Coxin kuolema muistuttaa hämmentävän paljon muita amerikkalaisturistien kuolemia Dominikaanisessa tasavallassa.

Ilta-Sanomat uutisoi torstaina oudoista turistikuolemista Karibialla. Dominikaanisessa tasavallassa sijaitsevalla alueella on kuollut kesän 2018 jälkeen yhteensä kuusi yhdysvaltalaista turistia, joista osa on kuollut omituisissa olosuhteissa.

Kuolemista neljä on tapahtunut Grand Bahia Principe La Romana -hotellissa El Socossa ja kaksi Punta Canan alueella sijaitsevassa Hard Rock Hotel & Casino -kompleksissa.

Lue lisää: Outoja turistikuolemia Karibialla paljastui lisää – uhreja kuusi, tämä tapauksista tiedetään

Nyt Silive.com-uutissivusto kertoo, että outoja kuolemia on tullut ilmi yksi lisää.

Amerikkalainen Leyla Cox, 53, oli matkustanut Dominikaaniseen tasavaltaan suositulle turistialueelle yksin kesäkuun alussa. Hänen oli tarkoitus palata kotiin 12. kesäkuuta, mutta Cox olikin löydetty hotellihuoneestaan kuolleena 10. kesäkuuta. Silive.comin artikkelista ei selviä, missä hotellissa Cox oli majoittunut.

Coxin poika kertoi Silive.comille, että Yhdysvaltain suurlähetystö oli kertonut Coxin kuolleen sydänkohtaukseen. Perhe kuitenkin epäilee selitystä, sillä Cox kuoli yllättäen ja kuolema vaikuttaa mysteeriseltä.

Lisäksi Coxin kuolema muistuttaa hämmentävän paljon muita amerikkalaisturistien kuolemia kyseisellä alueella.

– Kun katsoo kaikkea sitä, mitä uutisissa on viime aikoina kerrottu, uskomme, että hän on samojen tapahtumien uhri, Coxin poika sanoi Silive.comille.

Turistikuolemista aiemmin kirjoittaneen Fox Newsin mukaan kolmen turistin ruumiinavauksessa todettiin kuolinsyyksi hengitysteiden häiriö ja keuhkoödeema. Keuhkoödeema on sairaus, jossa keuhkot täyttyvät nesteellä.

Luksushotelli, jossa kuolemantapaukset ovat sattuneet, on selittänyt kuolemia uhrien sydänongelmilla. Kuolleiden lähiomaiset ovat kuitenkin vaatineet tarkempia tutkimuksia.

People-lehti on vahvistanut, että sekä FBI että Yhdysvaltain terveysviranomainen CDC tutkivat kyseisiä outoja kuolemantapauksia. Keskeneräisestä tutkinnasta ei ole kuitenkaan toistaiseksi tiedotettu enempää.

People-lehti on listannut, mitä näistä oudoiksi leimatuista kuolemantapauksista toistaiseksi tiedetään.

30. toukokuuta: Edward Nathaniel Holmes ja Cynthia Day

  • Marylandista kotoisin ollut pariskunta, Edward Nathaniel Holmes, 63, ja Cynthia Day, 49, löytyi kuolleena hotellihuoneestaan. Hotellin työntekijä löysi pariskunnan elottomana kun he eivät olleet poistuneet hotellista ilmoittamanaan ajankohtana. Ruumiista ei löytynyt väkivallan merkkejä. Ruumiinavauksessa molemmilla todettiin hengitysvajaus ja keuhkopöhö. Dayn kerrotaan kärsineen myös aivojen turvotuksesta.

25. toukokuuta: Miranda Schaup-Werner

  • Pennsylvaniasta kotoisin ollut Miranda Schaup-Werner, 41, oli viettämässä miehensä kanssa yhdeksättä hääpäiväänsä, kun hän otti hotellihuoneen minibaarista drinkin ja selfien ottamisen jälkeen alkoi kirkua. Shaup-Werner menetti tajuntansa eikä häntä onnistuttu elvyttämään yrityksistä huolimatta. Ruumiinavauksen mukaan naisen kerrotaan kuolleen sydänkohtaukseen, joka aiheutti hengityselinten vajaatoiminnan ja nesteen kertymisen keuhkoihin.

14 huhtikuuta: Robert Bell Wallace

  • Poikapuolensä häitä Punta Canan alueelle viettämään saapunut amerikkalaismies Robert Bell Wallace, 67, alkoi voida pahoin otettuaan viskin hotellihuoneensa minibaarista. Hänen virtsansa ja ulosteensa muuttui veriseksi ja mies kuoli kolme päivää oireiden alkamisen jälkeen. Miehen kerrotaan voineen täysin normaalisti ennen oireiden alkamista.

Heinäkuu 2018: David Harrison

  • Hääpäiväänsä Punta Canan alueelle vaimonsa ja poikansa kanssa viettämään saapunut amerikkalaismies David Harrison, 45, alkoi tuntea itsensä huonovointiseksi ja meni sänkyyn. Hetkeä myöhemmin hän heräsi aivan hikisenä. Vaimon mukaan mies yritti nousta sängystä, muttei kyennyt kuin mumisemaan. Pian mies kuoli. Miehen kuolinsyyksi on kerrottu sydänkohtaus, keuhkopöhö ja hengitysvajaus.

Kesäkuu 2018: Yvette Monique Sport

  • Pennsylvaniasta kotoisin ollut Yvette Monique Sport, 51, oli juuri saapunut Bahia Principe -hotelliin, kun hänen kerrottiin ottaneen huoneensa minibaarista drinkin, käyneen suihkussa ja menneen sänkyyn. Nainen löydettiin huoneesta elottomana seuraavana päivänä. Siskon kertoman perusteella nainen oli perusterve. Kuolinsyyksi määriteltiin alun perin sydänkohtaus, mutta People-lehden mukaan tapaus tutkitaan nyt uudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?