Juutinrauman siltaan jysähti valtava salamanisku – Ruotsin rajussa salamoinnissa loukkaantunut kolme

rac

Julkaistu:

Ruotsi
Myrsky ei jatka matkaansa Suomeen, vakuuttaa Ilmatieteen laitoksen meteorologi.
Raju ukonilma on koetellut eteläisintä Ruotsia lauantaina päivällä. Salamaniskujen yhteydessä on loukkaantunut kahdella eri paikkakunnalla ainakin kolme ihmistä, joista kaksi lapsia, kertoo Aftonbladet.

Poliisin mukaan aikuinen ja lapsi, joihin salama iski, ovat tajuissaan ja puhekykyisiä. Kolmannen lapsen tilaa poliisi ei kommentoi.

Valokuvaaja Johan Nilsson kuvasi videolle, kun salama iski näyttävästi Juutinrauman siltaan. Sen 203-metrisen tukipilarit tekevät sillasta Ruotsin korkeimman rakennelman (pois lukien radio- ja tv-mastot sekä vastaavat).

Katso videolta, miten salama iskee Juutinrauman siltaan.

Salamaniskut ovat sytyttäneet tulipaloja Skoonessa. Ainakin kaksi omakotitaloa on syttynyt ilmiliekkeihin. Myös rankkasateet ja kova tuuli ovat aiheuttaneet työtä pelastuslaitokselle.

Forecan meteorologi kehottaa Aftonbladetissa ruotsalaisia pysyttelemään sisätiloissa.

Myrsky on koetellut myös Tanskaa Juutinrauman sillan toisella puolen. Siellä kovan sateen vuoksi on peruttu muun muassa ulkoilmakonsertteja, kertoo Ekstrabladet.

Meteorologi: ukkoset eivät tule Suomeen

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Antti Jylhä-Ollila kertoo, ettei sama kohtalo odota Suomea – vielä.

– Ukkosrintama kuivahtaa yön aikana ja vetäytyy Baltiaan. Etelä-Baltiassa, etenkin Liettuassa ja Valko-Venäjällä, ukkostaa huomenna.

Jylhä-Ollila lupailee koko Suomeen huomenna aurinkoista hellepäivää.

Kesän ukkoskausi on meteorologin mukaan jo täydessä käynnissä ja ensi viikon loppupuolella Suomessa voi taas sataa ja ukkostaa.

– Ei kuitenkaan lähipäivinä, Jylhä-Ollila vakuuttaa.