Viimeisillään raskaana ollut Marlen, 19, houkuteltiin Facebookissa kaameaan ansaan – myös kohdusta riistetty vauva kuoli

Julkaistu:

Yhdysvallat
46-vuotiaan naisen epäillään kuristaneen odottaneen äidin kuoliaaksi ja vieneen väkivalloin tämän lapsen kohdusta. Tehohoidossa elämänsä alusta asti olleen pienokaisen kerrotaan kuolleen tällä viikolla.
Yhdysvaltoja vavahdutti keväällä kaamea rikos, kun viimeisillään raskaana ollut Marlen Ochoa-Lopez, 19, katosi huhtikuun lopulla lähdettyään hakemaan tulevalle vauvalleen tarvikkeita, joiden ostamisesta hän oli sopinut toisen henkilön kanssa Facebook-ryhmässä.

Ochoa-Lopez löydettiin toukokuussa murhattuna Chicagosta. Samalla poliisi alkoi epäillä, että pienokainen oli riistetty väkivalloin äitinsä kohdusta sen jälkeen, kun äiti oli tapettu julmasti kuristamalla.
Vauva löytyi Ashburnin kaupunginosasta, jonne oli hälytetty ambulanssi hengitysvaikeuksista kärsivää vastasyntynyttä lasta varten. Naapureiden mukaan 46-vuotias nainen oli rynnännyt kadulle hätääntyneenä huutaen ja vauvaa kantaen. Hän oli väittänyt lasta omakseen.

Sairaalassa tehdyissä DNA-testeissä kävi kuitenkin myöhemmin ilmi, että kriittisessä tilassa olleen pienokaisen äiti oli Marlen Ochoa-Lopez.


Chicagolaissairaalassa koettiin lopulta koskettava hetki, kun hengestään taisteleva pikkuvauva avasi ensimmäistä kertaa silmänsä isänsä Yovany Lopezin sylissä.

Elämänsä alusta asti tehohoidossa olleen pienokaisen kohtalo on koskettanut Yhdysvaltoja, mutta perjantaina sairaalasta kantautui murheellisia uutisia.

– Surun murtamina ilmoitamme, että pienokainen Yovanny Jadiel Lopez on menehtynyt, perheen asioita hoitava Julie Contreras sanoi BBC:n mukaan lausunnossaan.

Lausunnon mukaan vauva oli kärsinyt peruuttamattomasta aivovauriosta ja hänen tilansa heikkeni tällä viikolla.

– Sen parantamiseksi ei ole lääkettä tai pilleriä. Pystyimme toivomaan vain ihmettä.
Marlen Ochoa-Lopezin surmaan liittyen syytteen on saanut kolme henkilöä.

Poliisi uskoo, että odottavan äidin houkutteli kotiinsa 46-vuotias Clarisa Figueroa, joka oli viestitellyt Ochoa-Lopezin kanssa Facebookissa vauvanvaatteista.

Figueroan epäillään kuristaneen Ochoa-Lopez paksun köyden avulla ja poistaneen sen jälkeen vauvan äidin kohdusta käyttäen veistä. Poliisin tutkijat löysivät myöhemmin Ochoa-Lopezin ruumiin perheen takapihalla olleesta roskiksesta.


Kun vauvalla ilmeni veriteon jälkeen hengitysvaikeuksia, oli myös Figueroa viety sairaalaan, vaikka hänessä ei ollut mitään merkkejä vastikään tapahtuneesta synnytyksestä.

Ochoa-Lopezin aviomies, Yovany Lopez ilmoitti vaimonsa kadonneeksi heti seuraavana päivänä, mutta jostain syystä viranomaisilla kesti kolme viikkoa vyyhdin selvittämisessä. Ratkaiseva käänne tuli, kun Ochoa-Lopezin ystävä kertoi Facebook-viesteistä Figureoan kanssa.

Figueroan 24-vuotiaan tyttären Desireen uskotaan avustaneen äitiään julmassa teossa. Hän muun muassa valehteli viranomaisille äitinsä synnyttäneen vauvan, kun poliisi kävi ensimmäisen kerran perheen asunnolla kyselemässä Ochoa-Lopezista.

Molempia naisia syytetään murhasta.

Kolmas epäilty on Clarisa Figueroan puoliso 40-vuotias Piort Bobak, jota syytetään henkirikoksen salassapidosta.

Kolmikon on määrä astua oikeuden eteen myöhemmin kesäkuun aikana, kertoo BBC.

– Sanat eivät riitä kuvailemaan, kuinka ällöttävästä ja täysin häiriintyneestä toiminnasta on ollut kyse, Chicagon poliisista kommentoitiin toukokuussa.