Sodan erottamat rakastavaiset tapasivat ensimmäistä kertaa 75 vuoteen – Jeanine, 92, halusi esittää KT:lle, 98, yhden kysymyksen

Julkaistu:

Ranska
France 2 kertoo poikkeuksellisen tunteikkaasta jälleennäkemisestä.
Toisen maailmansodan amerikkalaisella veteraanilla KT Robbinsilla, 98, oli ranskalaiskanava France 2:n mukaan vain yksi toive, kun hän palasi aiemmin tässä kuussa Ranskaan Normandian maihinnousun 75-vuotismuistojuhlan yhteydessä.

Robbins halusi tavata Brieyn kaupungissa ranskalaisnaisen, johon hän oli rakastunut palavasti vuosikymmeniä aiemmin. Mies oli jopa säilyttänyt naisen kuvan kaikkien näiden vuosien ajan.

– Hänen nimensä on Jeanine. Muistan hänet hyvin. Haluaisin palata sinne ja löytää hänen perheensä. Valitettavasti en usko näkeväni häntä. Hän on luultavasti poissa, Robbins sanoi.

Nainen on kuitenkin elossa. Kanava onnistui jäljittämään Jeanine Piersonin, ja kaksikko koki tunteikkaan jälleennäkemisen. Pierson, tyttönimeltään Ganaye, on nyt 92-vuotias ja asuu vanhainkodissa Montigny-lès-Metzissä.

Vuonna 1944 Robbins, 24, ja Pierson, 18, viettivät kaksi kuukautta yhdessä Brieyssä, jonne yhdysvaltalaisjoukot olivat pystyttäneet leirinsä. Rakkaustarina päättyi kuitenkin äkillisesti, kun Robbins joutui lähtemään itärintamalle.– Sanoin hänelle ”Ehkä palaan hakemaan sinut jossakin vaiheessa”, mutta niin ei käynyt, hän kertaa.

– Kun hän lähti rekalla, itkin tietysti. Olin hyvin surullinen. Toivoin, ettei hän palaisi sodan jälkeen takaisin Yhdysvaltoihin, toteaa Pierson.

Tavatessaan toisensa Piersonin vanhainkodissa kaksikko halasi toisiaan ja vietti useita tunteja yhdessä. He keskustelivat muun muassa sodasta ja kesken jääneestä rakkaustarinastaan. Molemmat olivat myöhemmin menneet tahoillaan naimisiin ja saaneet useita lapsia. Nyt molemmat ovat leskiä.

Pierson sanoo, ettei hän koskaan lakannut rakastamasta Robbinsia. Tapaamisen aikana hän halusikin esittää tälle yhden kysymyksen.

– Miksi hän odotti niin pitkään? Olisin halunnut hänen tulevan aikaisemmin.

Mies vastasi, ettei hän voinut tulla, koska oli naimisissa. Jälleennäkemisen jälkeen hän lähti kyynelsilmin kotimatkalle.

– Jeanine, rakastan sinua kulta.

Robbins ja Pierson lupasivat tavata toisensa vielä uudestaan, tavalla tai toisella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt