Viisi pientä lastaan murhannut amerikkalaismies tuomittiin kuolemaan

Julkaistu:

Yhdysvallat
– Hän on massamurhaaja, syyttäjä totesi loppupuheenvuorossaan.
Etelä-Carolinassa, Yhdysvalloissa valamiehistö on tuominnut viisi pientä lastaan vuonna 2014 murhanneen miehen kuolemaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Valamiehistö teki päätöksensä yksimielisesti. Timothy Jones, 37, oli aiemmin todettu syylliseksi 8-vuotiaan Merahin, 7-vuotiaan Eliasin, 6-vuotiaan Nahtahnin, 2-vuotiaan Gabrielin ja 1-vuotiaan Abigailin murhiin.

Valamiehistön oli päätettävä, saako Jones kuolemantuomion vai elinkautisen vankeusrangaistuksen. Syyttäjä Rick Hubbard totesi loppupuheenvuorossaan, että alle 11-vuotiaiden lasten murhista kuolemantuomio on oikea rangaistus.

– Antakaa rangaistuksen olla asianmukainen rikokseen nähden. Hän on massamurhaaja, Hubbard sanoi valamiehistölle.

Jones ei todistanut oikeudenkäynnissä. Hänen asianajajansa Casey Secor kysyi, pitääkö kovia kokeneen perheen kestää vielä lisää kuolemaa.

– Kuolemanrangaistusta ei muutenkaan tarvittaisi koskaan, Secor kertoi.

Oikeudenkäynnin tuomitsemisvaihe kesti viikon. Valamiehistö näki kuvia todisteista ja kuuli tunteikkaat todistajanlausunnot lasten opettajilta ja sukulaisilta.

Jonesin ex-vaimo Amber Kyzer pyysi armoa miestä kohtaan, vaikka hän tuomitsi tämän teon.

– Hän ei osoittanut lapsilleni armoa millään tavalla, mutta lapseni rakastivat häntä. Mikään ei oikeuta sitä, mitä olet tehnyt, Kyzer sanoi.

Syyskuussa 2014 pidätetty Jones tunnusti poliisille, että yksi lapsista kuoli rankaisemisen yhteydessä. Myöhemmin hän kuristi muut lapset kuoliaaksi.