Ovi käy taas Valkoisessa talossa: Trump menettää lojaalin tukijansa Sarah Sandersin – ”Hän on soturi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ovi käy taas Valkoisessa talossa: Trump menettää lojaalin tukijansa Sarah Sandersin – ”Hän on soturi”

Donald Trump toivoo Sarah Sandersin pyrkivän Arkansasin kuvernööriksi.

Sarah Huckabee Sanders liikuttui Donald Trumpin kehuista torstaina Valkoisessa talossa.­

13.6.2019 23:38

Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sarah Huckabee Sanders jättää tehtävänsä kesäkuun lopussa. Presidentti Donald Trump ilmoitti asiasta torstaina.

Trump kiitteli lojaalia tukijaansa vuolaasti hienosta työstä ja kertoi tämän palaavan kotiosavaltioonsa Arkansasiin. Jäähyväiset olivat tunteikkaat.

– Kolmen ja puolen vuoden jälkeen mahtava Sarah Huckabee Sandersimme lähtee Valkoisesta talosta kuun lopussa ja palaa kotiin Arkansasiin, Trump sanoi Twitterissä.

– Hän on hyvin erityinen ja todella lahjakas ihminen, ja hän on tehnyt uskomatonta työtä! Toivon että hän päättää pyrkiä Arkansasin kuvernööriksi – hän olisi fantastinen. Sarah, kiitos hyvin tehdystä työstä!

Sanders, 36, nousi lehdistöpäälliköksi apulaislehdistöpäällikön paikalta kesällä 2017, kun aiempi lehdistöpäällikkö Sean Spicer jätti tehtävänsä vain muutaman kuukauden pestin jälkeen.

Sanders sanoo olevansa ikuisesti kiitollinen Trumpille mahdollisuudesta palvella tätä ja olevansa ylpeä kaikesta, mitä tämä on saanut aikaan.

Ääni värisi liikutuksesta

Sandersille osoitettiin suosiota seisaaltaan, kun Trump kutsui hänet yleisön eteen torstaina Valkoisessa talossa. Sandersin ääni värisi liikutuksesta.

– Rakastin jokaista minuuttia, jopa vaikeita minuutteja. Minulla on kolme mahtavaa lasta, ja aion viettää hieman enemmän aikaa heidän kanssaan, hän kommentoi.

– Hän on soturi. Olemme käyneet yhdessä läpi paljon, ja hän on kova mutta hyvä, säesti Trump.

Lehdistöpäällikkönä Sanders on ollut yksi Trumpin hallinnon näkyvimpiä kasvoja ja joutunut usein selittelemään presidentin sanomisia ja tekemisiä toimittajille. Sanders on saanut pestinsä aikana kritiikkiä lehdistön kysymysten välttelystä ja suoranaisen valheellisista lausunnoista. Erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnan raportti paljasti, että Sanders oli myöntänyt tutkijoille antaneensa medialle valheellista tietoa FBI:n johtajan James Comeyn erottamiseen liittyen.

Sandersin isä Mike Huckabee on entinen Arkansasin kuvernööri, ja myös hänen on huhuttu olevan kiinnostunut kuvernöörin virasta.

Trumpin neuvonantajan Kellyanne Conwayn asema uhattuna

Torstaina otsikoihin nousi myös Trumpin neuvonantajan Kellyanne Conwayn asema, kun liittovaltion hallintoa valvova virasto OSC suositteli hänen erottamista tehtävästään.

Viranomaisen mukaan Conway on toistuvasti rikkonut sääntöjä hyökkäämällä demokraattien presidenttiehdokkaita vastaan toimiessaan Valkoisen talon neuvonantajana. Lain mukaan johtavassa asemassa olevat virkamiehet eivät saa sekaantua poliittiseen toimintaan virassa toimiessaan.

– Hänen toimensa murentavat demokraattisen järjestelmämme perustaa eli laillisuusperiaatetta, virasto sanoi tiedotteessaan.

Valkoinen talo tyrmäsi suosituksen ja katsoi sen rikkovan Conwayn ”perustuslaillista oikeutta sananvapauteen”. Wall Street Journalin mukaan Valkoinen talo asetti koko viraston toiminnan kyseenalaiseksi ja katsoi, että päätösten taustalla näyttää olevan "median ja liberaalien järjestöjen taholta tuleva paine".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?