Sähköpotku­lautailija kuoli Pariisissa – kaupunki ja koko Ranska ryhtymässä toimiin ”anarkian” suitsemiseksi

Julkaistu:

Ranska
Sähköpotkulautojen ”Mekassa”, Ranskan pääkaupungissa Pariisissa, on sattunut ensimmäinen sähköpotkulautailijan kuolemaan johtanut turma.
CNN:n mukaan sähköpotkulautailija kuoli jäätyään kuorma-auton alle Goutte d’Orin kaupunginosassa Pariisin 18. arrondissementissa maanantaina.

Pariisin kaupunki on vahvistanut kuolemantapauksen CNN:lle.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun sähköpotkulautailija kuolee Pariisissa, jossa sähköpotkulautojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti niiden saavuttua katukuvaan noin vuosi sitten.

Pariisissa arvioidaan olevan nykyisellään noin 20 000 sähköpotkulautaa. Pariisin kaupunki on arvioinut, että niiden määrä saattaa ylittää 40 000 jo ensi vuoden aikana.


Pariisi on tuskaillut jo tovin sähköpotkulautojen määrän hallitsemattoman kasvun kanssa. Viime viikolla pormestari Anne Hidalgo sanoi, että sähköpotkulautojen määrän anarkistinen kasvu pitäisi viimein saada loppumaan. Toistaiseksi kaupungilla ei ole kuitenkaan selvää keinoa tilanteen ratkaisemiseksi, sillä sähköpotkulautojen osalta kaupungin sääntely laahaa tilanteeseen nähden auttamatta perässä.


Hidalgon esittelemässä luonnoksessa sähköpotkulautojen käyttöä voitaisiin suitsia esimerkiksi kieltämällä niiden pysäköinti puistoissa ja jalkakäytävillä heinäkuusta alkaen. Yhtenä keinona pidetään myös nopeusrajoituksen asettamista 20 kilometriin tunnissa, jos sähköpotkulautaa käytetään katu- ja tiealueella.

Ranskan liikenneministeri Elisabeth Borne puolestaan julisti sähköpotkulautojen pysäköintikiellon jalkakäytäville, jonka on määrä astua voimaan syyskuun alussa.

– Sähköpotkulautailun kehitys oli erittäin nopeaa ja hivenen anarkistista. Emme olleet valmistautuneita ja viidakon laki astui voimaan, CNN uutisoi Bornen kertoneen Le Parisien -lehdelle.


Erityisesti ranskalaisia on raivostuttanut se, että sähköpotkulautoja jätetään minne sattuu ja se, että niihin liittyvät onnettomuudet ovat selvässä kasvussa.

Ilmiö on havaittu myös Suomessa. Esimerkiksi Töölön tapaturma-asemalla Helsingissä aloitettiin toukokuun lopussa tukkimiehen kirjanpito, johon merkitään sähköpotkulautoihin liittyvät turmat. Ensimmäisen viikon aikana kirjanpitoon tehtiin kuusi merkintää.

Lue lisää: Töölön tapaturma-asema alkoi pitää tukkimiehen kirjanpitoa sähköpotkulautojen turmista – ylilääkäriltä kolkko ennustus

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt