Mies putosi 243 metrin matkan uinuvaan tulivuoreen

Julkaistu:

Yhdysvallat
Yhdysvaltojen Oregonissa jouduttiin maanantaina pelastamaan mies pulasta, kun tämä oli pudonnut uinuvan tulivuoren kalderaan.
CNN:n mukaan onnettomuus tapahtui Crater Laken kansallispuistossa Oregonissa. Puistossa sijaitsee noin 400 000 vuotta sitten syntynyt tulivuori, joka romahti massiivisessa purkauksessa noin 5 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Nykyisin paikalla sijaitsee kraatterijärvi, joka on Yhdysvaltojen syvin (543 m).

CNN uutisoi kansallispuistossa vierailleen miehen pudonneen kalderaan jopa 243 metrin matkan. Paikalle saapuneet Yhdysvaltojen pelastajat laskeutuivat kalderaan ja löysivät miehen tämän huutojen perusteella. Romahtaneeseen tulivuoreen pudonnut mies kuljetettiin turmapaikalta sairaalaan Bendiin. Hänen vammojensa laadusta ja fyysisestä tilasta ei ole tarkkoja tietoja.
CNN:n mukaan kansallispuisto antoi jo toukokuun puolella varoituksen siitä, että kalderan reunan lumi- ja kivimassat ovat epävakaita ja saattavat romahtaa varoittamatta.


Puistossa tapahtuu muutamia onnettomuuksia vuosittain kun vierailijat kulkevat liian lähelle kalderan reunaa ja putoavat. Pahimmillaan seurauksena on vakava vammautuminen tai kuolema.

Huhtikuun lopussa 32-vuotias mies loukkaantui vakavasti pudottuaan Havaijin pääsaarella Kilauea-tulivuoren kalderaan. Havaijin kansallispuistopalvelun julkaiseman tiedotteen mukaan onnettomuus tapahtui, kun mies kiipesi metallisen turvakaiteen yli nähdäkseen paremmin noin 100 metriä korkean jyrkänteen alapuolelle. Jyrkänteen reuna petti miehen alta. Hänet löydettiin noin kaksi tuntia turman jälkeen kapealta kielekkeeltä noin 20 metrin päässä putoamispaikalta. Mies saatiin nostettua turvaan köysien, pelastuskorin sekä helikopterin avulla.

Lue lisää: Sotilas putosi tulivuoreen Havaijilla – löytyi hengissä kapealta kielekkeeltä