Trump kertoo saaneensa ”kauniin” kirjeen Kim Jong-unilta

Julkaistu:

Pohjois-Korea
Presidentti uskoo, että jotakin positiivista on tapahtumassa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump paljastaa saaneensa kirjeen Pohjois-Korean johtajalta Kim Jong-unilta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Trump luonnehtii kaksikon välistä yhteydenpitoa ”kauniiksi”.

– Sain kauniin kirjeen Kim Jong-unilta. Arvostin kirjettä. Näin tiedot CIA:sta hänen veljeensä tai velipuoleensa liittyen. Ja aion kertoa hänelle, ettei sellaista tapahtuisi minun... en antaisi sen tapahtua. Erittäin lämmin, erittäin mukava kirje, hän kommentoi tiistaina Valkoisessa talossa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan presidentti korostaa, että Kim on pitänyt sanansa. Pohjois-Korea ei ole tehnyt maanalaisia ydinkokeita tai laukaissut pitkän kantaman ohjuksia.

– Se on erittäin tärkeätä minulle.
Presidentti kertoo uskovansa, että jotakin positiivista tapahtuu Washingtonin ja Pjongjangin välillä. Yksityiskohtia hän ei kuitenkaan paljasta.

Trump ja Kim ovat tavanneet toisensa jo kaksi kertaa, viime vuonna Singaporessa ja tänä vuonna Vietnamissa.

Suomen presidentiltä Sauli Niinistöltä kysyttiin maanantaina Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin vierailun yhteydessä, olisiko Suomi kiinnostunut järjestämään Trumpin ja Kimin kolmannen huipputapaamisen.

– Suomi on valmis tarjoamaan diplomaattisia hyviä palveluja. Mitä ne sitten tarpeen mukaan kulloinkin olisivat, Niinistö totesi, mutta huomautti, että ”mitään yksityiskohtaisia ehdotuksia ei tällä hetkellä ole”.