Venäläistoimittaja Ivan Golunov vapaaksi – huumesyytteistä luovuttu

Julkaistu:

Venäjä
Syytteistä on luovuttu todistusaineiston puutteen vuoksi.
Syytteistä venäläistoimittaja Ivan Golunovia vastaan on luovuttu. Poliisin mukaan todisteita huumausainerikoksesta ei ole riittävästi.

Golunov pääsee vapaaksi kotiarestistaan myöhemmin tiistaina, kertoo Reuters. Uutistoimiston mukaan tapausta hoitaneet kaksi poliisia on hyllytetty tehtävistään.

Golunov on kirjoittanut valtaapitävien korruptiosta Venäjällä oppositioverkkosivusto Meduzaan muun muassa Moskovan kaupunginhallinnon lahjonnasta. Häntä uhkasi 10–20 vuoden tuomio.


Tutkiva toimittaja pidätettiin viime viikolla huumesyytteiden nojalla. Poliisin mukaan hänen repustaan löydettiin suuri määrä kovia huumeita. Toimittajan mukaan hänellä ei ole huumeiden kanssa mitään tekemistä. Hän sanoo poliisin mukiloineen hänet kiinnioton yhteydessä.


Venäläislehdet julkaisivat maanantaina poikkeuksellisen yhteiskannanoton toimittajan vapauttamiseksi. Minä olen/Me olemme Ivan Golunov luki kolmen suuren, yleensä hallintomyönteisen, sanomalehden kannessa.
Tapauksen saama kansainvälinen julkisuus pakotti myös Kremlin kommentoimaan tapausta. Presidentti Vladimir Putinin edustaja kertoi, että hallinto seuraa tapausta ”mahdollisten rikkomusten, tai niiden puuttumisen varalta”.