Unkarin poliisi on alkanut nostaa Budapestin jokilaivaturman alusta Tonavasta – kahdeksan matkustajaa edelleen kateissa

Julkaistu:

Unkarin poliisi alkoi tänään nostaa Budapestissa kahden jokilaivan törmäyksessä uponnutta alusta Tonavasta.
Unkarin poliisi alkoi tänään nostaa Budapestissa kahden jokilaivan törmäyksessä uponnutta alusta Tonavasta. BBC:n mukaan noston aikana laivasta on löydetty ainakin kaksi ruumista.


Mermaid-turistialus upposi, kun isompi jokilaiva törmäsi siihen 29. toukokuuta. Pääasiassa eteläkorealaisia lomamatkailijoita kuljettanut alus kaatui ja upposi sekunneissa. Turmassa kuoli 20 ihmistä, ja kahdeksan matkustajaa oli tänä aamuna yhä kadoksissa. Vain seitsemän tiedetään selvinneen onnettomuudesta.

Sukeltajat eivät ole päässeet aluksen sisälle kovien virtauksien vuoksi. Nosto kestänee kuusi tuntia.

Kapteenia epäillään toisestakin turmasta

Kuun alussa kerrottiin, että aluksen kapteenia vastaan nostetaan syytteet, joiden yksityiskohtia ei vielä tuolloin tarkennettu.

Aikaisemmin kerrottiin, että kapteenia epäillään muun muassa vesiliikennerikkomuksista ja kuolemantuottamuksesta. Kapteenin epäillään myös hävittäneen puhelimestaan tärkeitä tietoja onnettomuuden jälkeen.


Kapteenia epäillään toisestakin turmasta, kertoivat oikeusviranomaiset viime viikolla. Unkarilaismedian mukaan 64-vuotias ukrainalaiskapteeni törmäsi Terneuzenissa Hollannissa öljytankkeriin huhtikuun alussa.

Yhtiön toimittaman lausunnon mukaan kapteeni oli laivalla törmäyksen sattuessa, mutta ei ollut silloin työvuorossa kapteenina.