Hampurin ylpeys Elbe No. 5 palasi kotisatamaan 29. toukokuuta – viikkoa myöhemmin kyproslainen rahtilaiva jyräsi aluksen Elbeen

Julkaistu:

Saksa
Hampurissa Saksassa on surtu kaupungin vanhimman puulaivan Elbe No. 5:n kovaa kohtaloa.
Toukokuun 29. päivänä Hampurissa juhlittiin. Kaupungin vanhin puulaiva, Elbe No. 5 oli palannut telakalta kotisatamaan useita kuukausia kestäneen restaurointiurakan päätteeksi.
Reilua viikkoa myöhemmin, 9. kesäkuuta, juhlat olivat ohi. Elbe No. 5 oli painunut pinnan alle pysyttyään sen päällä vuodesta 1883 saakka, kertoo CNN.

Itsestään alus ei Elbeen uponnut, vaan tilannetta edelsi kontakti Kyprokselle rekisteröidyn konttirahtilaivan kanssa. 37-metrisen puukuunarin ja 142-metrisen teräksisen konttialuksen välisestä törmäyksestä vain toinen selvisi voittajaksi, eikä se ollut Hampurin ylpeydeksi tituleerattu Elbe No. 5.

Teräs kesti. Puu natisi ja taipui ja Elbe No. 5 vajosi kuin kohtalon ivaksi Elbe-joen syleilyyn.


Tapahtumahetkellä puukuunarin kyydissä oli 43 ihmistä, joista kahdeksan loukkaantui. Se, mitä Stadersandin vesillä Hampurista länteen tapahtui, on edelleen tutkinnan kohteena.

Useiden ihmisten loukkaantumiseen ja historiallisen aluksen uppoamiseen johtanut turma on otettu raskaasti etenkin restauroinnissa mukana olleiden keskuudessa.

Pieni ohikiitävä hetki sai kuukausien työn käytännössä tekemättömäksi.

Wolfgang Benz kertoi NRD-radiokanavalle nähneensä kuvia aluksesta turman jälkeen.

– En pystynyt nukkumaan koko yönä.

Hän kuitenkin uskoo, että alus saadaan vielä kuntoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt