Epäilyttävät ostokset Amazonista paljastivat kammottavan suunnitelman – kölniläisen pariskunnan hallusta löytyi 84 milligrammaa tappavaa myrkkyä

Julkaistu:

Pariskunta jäi kiinni kesäkuussa 2018.
Saksassa alkaa tänään oikeudenkäynti risiinipommi-iskun suunnittelusta epäiltyä pariskuntaa vastaan.

30-vuotias tunisialaismies ja hänen 43-vuotias saksalainen vaimonsa pidätettiin Kölnissä kesäkuussa hieman alle vuosi sitten. Poliisi löysi pidätyksen yhteydessä asunnosta 84 milligrammaa tappavaa risiinimyrkkyä. Risiini on tappavan myrkyllistä jo hyvin pieninä annoksina.

Saksalaismediat kertoivat vuosi sitten, että risiini-iskun suunnittelusta epäilty oli hankkinut nettikaupasta yli 3000 risiinikasvin siementä ja valmistanut niistä myrkkyä Isis-järjestön verkkoon laittamia ohjeita hyödyntäen. Mediat kertoivat miehen myös yrittäneen kahdesti matkustaa Syyriaan.

Tieto mahdollisesta pommiuhasta tuli saksalaisviranomaisille yhdysvaltalaisen tiedustelupalvelun kautta. Tiedustelupalvelu oli havainnut tuniasialaismiehen ostaneen Amazon-verkkokaupasta epäilyttävän suuria määriä risiinikasvin siemeniä ja lisäksi sähkökäyttöisen kahvimyllyn, joka soveltuisi myrkyn erotteluun siemenistä.

Syyttäjien mukaan pariskunta oli suunnitellut räjäyttävänsä pommin väkijoukossa. Toteutuessaan isku olisi ollut ensimmäinen, joka on tehty biologisella pommilla Saksassa.