Venäjän poliisi tutkii mystistä rikosta lähellä Suomen rajaa – kuka varasti 56 tonnin painoisen rautatiesillan? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän poliisi tutkii mystistä rikosta lähellä Suomen rajaa – kuka varasti 56 tonnin painoisen rautatiesillan?

Paikalliset huomasivat epäillyn siltavarkauden vasta päivien päästä.

Julkaistu: 6.6.2019 8:11

Rikoksesta epäillään romumetallin kerääjiä.

Yli 50 tonnia painavan ja 23 metriä pitkän sillan mystinen katoaminen on johtanut rikostutkintaan Venäjällä.

Kauan hylättynä ollut rautatiesilta ylitti Umba-joen noin 200 kilometriä Suomen rajasta Murmanskin alueella. Alue, jossa silta katosi, on asuttamaton.

Asiasta kertoneen brittilehti Independentin mukaan Venäjän sosiaalisessa mediassa, VKontaktessa, kiersi kuvia, jotka oli otettu 16. toukokuuta. Näissä kuvissa näkyy, kuinka sillan keskiosa oli tippunut veteen.

Vain kymmentä päivää myöhemmin koko sillan keskiosa oli kadonnut paikalta.

– Luonnonilmiö ei ole voinut hajottaa siltaa, kirjoitettiin alun perin kuvat julkaistulla VKontakte-sivulla.

Sivu huomauttaa, että lähellä sijainnut matalampi silta on pysynyt koskemattomana.

– Vaikka käytössä olisi jäänmurtaja, olisi outoa, että matalampi tiesilta ei ole murskaantunut.

Asiasta on tehty ilmoitus läheiselle Kirovskin poliisille, joka aluksi kumosi epäilyn varkaudesta. Myöhemmin poliisi kuitenkin aloitti rikostutkinnan.

Tekijöiden motiivi saattaa olla romumetallin myyminen, mutta heidän henkilöllisyytensä ja toimintatapansa ovat vielä hämärän peitossa. VKontakte-sivulla spekuloidaan, että tekijät todennäköisesti saivat rakennelman alas, jonka jälkeen he laittoivat sen hitaasti romupaloiksi.

Sivu huomautti myös, että tapaus ei ole ainoa laatuaan Venäjän lähihistoriassa. Vuonna 2018 romumetallin myyjät yrittivät varastaa lähetystorneja läheisessä Apatityssä.

Vuonna 2008 poliisi etsi romumetallivarkaita, jotka varastivat jopa 200 tonnia painaneen metallisillan.

Umba-joen ylittävä rautatiesilta on ollut käyttämättä pitkään. Independentin siteeraama paikallismedia Opentown.ru kertoi yrittäneensä selvittää, kuka sillan omistaa. Murmanskin rautatieviranomaiset kuitenkin totesivat, että asiaa kannattaisi tiedustella historioitsijoilta.

Poliisin tiedotteen mukaan silta kuului alueella toimivalle yhtiölle. Arvioidut menetykset ovat noin 600 000 ruplaa eli hieman yli 8 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?