Kolme turistia kuoli viikon sisällä samassa lomahotellissa Karibialla – ”Jotain on tekeillä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kolme turistia kuoli viikon sisällä samassa lomahotellissa Karibialla – ”Jotain on tekeillä”

Omaiset ovat nostaneet esiin kysymyksiä.

La Romanan kaupunki on tunnettu trooppisista rannoistaan Karibianmerellä.­

5.6.2019 8:20

Kolme yhdysvaltalaista turistia on kuollut lyhyen ajan sisään Dominikaanisessa Tasavallassa sijaitsevassa luksushotellissa. Heidän tarkka kuolinsyynsä ei ole selvinnyt.

Asiasta kertovat useat amerikkalaismediat, muun muassa Fox News ja People.

Pennsylvaniasta kotoisin ollut 41-vuotias psykoterapeutti Miranda Schaup-Werner oli viettämässä miehensä kanssa yhdeksättä hääpäiväänsä, kun hän menetti tajuntansa otettuaan juoman hotellihuoneen minibaarista toukokuun 25. päivänä.

Perheen mukaan pariskunta oli vasta saapunut hotelliin, kun Schaup oli ottanut huoneessaan drinkin, istunut alas, ottanut selfien ja sitten noussut taas ylös. Tässä vaiheessa hän alkoi kirkua ja tipahti lattialle. Mies yritti antaa ensiapua. Tämän jälkeen hän raportoi asiasta hotellin henkilökunnalle.

Paikalle saapuneet ensihoitajat hoitivat kohtausta perheen mukaan epinefriiniruiskeella, jota yleensä käytetään allergiaoireiden hoitoon.

– Tässä vaiheessa he vain totesivat hänet kuolleeksi. He tekivät hyvin pintapuolisen tutkimuksen kuolinsyyn selvittämiseksi, totesi uhrin miehen velipuoli Jay McDonald, joka toimii perheen tiedottajana.

Viisi päivää myöhemmin Marylandista kotoisin ollut pariskunta, Edward Nathaniel Holmes ja Cynthia Day, löytyi kuolleena hotellihuoneestaan. Heidät löysi hotellin työntekijä. Pariskunta oli saapunut hotelliin samana päivänä, kun Schaup kuoli.

Hotelli Bahia Principe sijaitsee La Romanan kaupungissa.

Nyt kolmen uhrin omaiset ovat nostaneet esiin kysymyksiä yllättävistä kuolemista.

Fox Newsin mukaan kaikissa kolmessa tapauksessa ruumiinavauksessa todettiin sama kuolinsyy, hengitysteiden häiriö ja keuhkoödeema – sairaus, jossa keuhkot täyttyvät nesteellä. Paikalliset rikosteknikot kuitenkin sanoivat, että ainakin Holmesin ja Dayn tapauksessa tarvitaan vielä lisää testejä.

Hotelli on selittänyt kuolemia uhrien sydänongelmilla. Poliisin mukaan pariskunnan kuoleman jälkeen huoneesta löytyi useita lääkepulloja, joilla on tarkoitus hoitaa korkeaa verenpainetta. On epäselvää, oliko tällä tekemistä kuolemien kanssa.

Hotellin Fox Newsille lähettämässä tiedotteessa sanotaan, että Schaup taas oli kärsinyt sydänongelmista menneisyydessä. Hotellin mukaan hänen miehensä mainitsi tästä haastattelussa Dominikaanien viranomaisten kanssa.

Foxin haastattelema Jay McDonald ei suostu hyväksymään tätä selitystä.

Hänen mukaansa Schaup sai diagnoosin tulehduksesta sydämensä ympärillä noin 15 vuotta sitten, mutta sai terveen paperit myöhemmin. McDonaldin mukaan näyttää siltä, että hotelli yritti johtaa ihmisiä harhaan Schaupin kuolinsyyssä.

McDonald sanoo myös, että perhe oli tyrmistynyt kuultuaan uutiset pariskunnan kuolemasta samassa hotellissa vain viisi päivää Schaupin kuoleman jälkeen.

– Tämä ei ole sattumaa. He kuolivat viisi päivää myöhemmin ja syy katsottiin samaksi. Jotain on tekeillä, ja me haluamme tietää mitä. Haluamme myös tietää, miksi hänen kuolemansa hoidettiin niin pintapuolisesti.

Fox News on saanut vahvistuksen kuolemista sekä Yhdysvaltain ulkoministeriöstä että itse hotellilta.

– Yhdysvaltain lähetystö monitoroi aktiivisesti dominikaaniviranomaisten tutkintaa näissä traagisissa kuolemissa. Me olemme valmiita tarjoamaan apua pyydettäessä, lähetystö kertoi tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?