Pentagon vahvisti pyrkimyksen piilotella John McCainin nimeä kantavaa sotalaivaa Donald Trumpilta

Julkaistu:

Puolustusministeri oli tietoinen Valkoisen talon toiveesta.
Yhdysvaltain puolustusministeriö vahvisti sunnuntaina, että Valkoinen talo oli toivonut edesmenneen senaattori John McCainin nimeä kantavan sota-aluksen piilottelua presidentti Donald Trumpin Japanin-vierailun aikana viime viikolla.

Puolustusministeri Patrick Shanahanin mukaan Valkoisesta talosta oltiin yhteydessä Japaniin sijoitettuun 7. laivastoon ja pyydettiin, ettei McCain olisi näkyvissä. Shanahanin mukaan toivetta ei pantu täytäntöön.

Wall Street Journal -lehden mukaan Shanahan kuitenkin oli tietoinen toiveesta ja toimi se mukaan. Aluksen nimi peitettiin ensin pressulla, joka kuitenkin poistettiin ennen kuin Trump saapui paikalle. Sen jälkeen aluksen eteen ajettiin proomu, niin ettei nimi näkynyt.

Aluksella palvelevia merimiehiä kiellettiin niin ikään menemästä kuuntelemaan Trumpin puhetta, koska heidän univormuissaan näkyi laivan nimi.

Trumpin ja McCainin välit olivat viileät. Trumpia näkyvästi arvostellut McCain muun muassa toivoi itse, ettei Trump osallistuisi hänen muistotilaisuuteensa.