Kuuntele poliisinkin häkellyttänyt hätäpuhelu: ”Keittiössäni istuu alligaattori, todella iso sellainen” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuuntele poliisinkin häkellyttänyt hätäpuhelu: ”Keittiössäni istuu alligaattori, todella iso sellainen”

Julkaistu: 1.6. 18:19

Yli kolmimetrisen alligaattorin keskellä yötä kodistaan löytäneen naisen hätäpuhelu sai poliisinkin häkeltymään Floridassa.

Lehdenjakaja oli ensimmäisenä havainnut, kuinka noin 3,5 metriä pitkä alligaattori oli rikkonut ulko-oven lasin ja päässyt sisälle asuntoon Clearwaterin kaupungissa Floridan länsirannikolla perjantain vastaisena yönä.

Lehdenjakaja soitti asiasta poliisille, joka sai samoihin aikoihin myös puhelun talon asukkaalta itseltään. Vanhempi nainen kertoi poliisille, että hänen keittiössään on ”jättimäinen” alligaattori. Näin keskustelu sujui kello 3.30 yöllä:

– Clearwaterin poliisissa, Matt puhelimessa.

– Moi Matt. Kodissani on jättimäinen alligaattori. Se tuli sisään autotallin kautta ja istuu nyt keittiössä. Se on todella iso.

– Anteeksi, siis sisällä talossa?

– Joo, ja se on tosi iso!

– Siis se on siellä teidän keittiössä?

– Kyllä, en tosin tiedä, miten se pääsi sinne, mutta siellä se tönöttää!

– Oletteko itse turvassa, mahdollisesti makuuhuoneessa?

– Kyllä, suljin oven ja olen nyt kylpyhuoneessa. Enkä tule ulos täältä ennen kuin te olette paikalla.

Clearwaterin poliisit saapuivat paikalle, ja odottivat alligaattorin saalistajan tuloa apuun ennen kuin menivät taloon. Alligaattori saatiin ulos talosta noin tunti myöhemmin.

Kamppailun aikana alligaattori töni hajalle viinikaapin, jolloin useita pulloja meni rikki. Eläin sai siruista pienehköjä haavoja, mutta poliisin mukaan kuvissakin keittiön lattialla näkyvä punainen neste ei ole verta, vaan pääosin punaviiniä.

Poliisin mukaan asunnon asukas tai saalistukseen osallistuneet poliisit ja saalistajat eivät loukkaantuneet tilanteessa. Poliisi kertoo, että alligaattori oli urospuolinen yksilö ja sen koko oli 10–11 jalkaa, eli 3–3,35 metriä.

Clearwaterin poliisi kertoo Facebookissa, että alligaattori on viety yksityiseen tarhaan, jossa sen annetaan toipua ”traumaattisesta kokemuksesta”. Jos eläin voidaan sijoittaa uudelleen, viedään se yksityiselle alligaattorifarmille Fort Meadeen.

Osavaltiossa toimii alligaattorihaittojen hoitamiseen keskittyvä viranomaisohjelma, jonka työntekijät pyydystävät ongelmia aiheuttavia alligaattoreja kansalaisten tekemien ilmoitusten perusteella.

Ohjelman mukaan Floridassa poistettiin viime vuonna asuintaloista tai tonteilta yhteensä 8 139 alligaattoria.