Hollywood-elokuvan inspiraationa tunnettu huumeparoni Frank Lucas on kuollut – tienasi parhaimmillaan miljoonan päivässä

Julkaistu:

Yhdysvallat
Denzel Washington esitti New Yorkin mahtailevaa heroiinikauppiasta American Gangster -elokuvassa.
American Gangster -elokuvan inspiraationa toiminut entinen yhdysvaltalainen huumeparoni Frank Lucas on kuollut. Lucasin sukulaispoika Adrian Lassiter kertoi Rolling Stone -lehdelle, että Lucas kuoli 88-vuotiaana luonnollisistä syistä.

North Carolinan -osavaltiossa kasvaneesta Lucasista tuli 1960-luvun lopun ja vuoden 1975 välillä yksi New Yorkin suurimmista heroiinikauppiaista. Hän kertoi tuoneensa huumeita maahan Kaakkois-Aasiasta Vietnamin sodassa kuolleiden amerikkalaisten sotilaiden arkuissa.

Hänen aikalaisensa haastoivat tämän väitteen, mutta arkkuja käytettiin silti myös Ridley Scottin ohjaamassa vuoden 2007 elokuvassa, jossa Lucasia esitti Denzel Washington.

Lucas kertoi New York Timesille vuonna 2000, että uransa huipulla hänen päivätienestinsä olivat miljoona dollaria. Hänet tunnettiinkin mahtailevasta tavastaan esitellä rikkauksiaan esimerkiksi pukeutumisen kautta.

Lucas pidätettiin vuonna 1975. Kiinni jäämisen jälkeen hän teki yhteistyötä viranomaisten kanssa ja pääsi ehdonalaiseen vuonna 1981, vaikka hänet oli tuomittu 70 vuodeksi vankeuteen.

Hänet pidätettiin uudemman kerran vuonna 1984 ja hän sai seitsemän vuoden vankilatuomion huumeiden myymisestä. Guardianin mukaan hän vapautui jälleen vuonna 1991.

Hän katui julkisesti osuuttaan joitain käyttäjiään tappaneen heroiinin levittämisessä haastattelussa, jonka hän antoi Associated Pressille vuonna 2007.

– Tein joitain kamalia asioita. Olen hirveän pahoillani, että tein ne, hän kertoi.