Lehti: Pohjois-Korea teloitti Yhdysvaltain-erityislähettilään ja neljä muuta virkamiestä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Pohjois-Korea
Eteläkorealaislehden uutisoimia tietoja teloituksista ei ole vielä vahvistettu.
Pohjois-Korea on teloittanut Yhdysvaltain-erityislähettiläänsä ja ainakin neljä muuta korkea-arvoista ulkoministeriön virkamiestä epäonnistuneen Hanoin-huippukokouksen jälkeen, kertoi eteläkorealaislehti perjantaina.

Chosun Ilbo -lehden mukaan Kim Hyok-chol, joka valmisteli Hanoin kokouksen ja oli Kimin mukana hänen yksityisjunassaan, teloitettiin yhdessä neljän muun virkamiehen kanssa Mirimin lentokentällä maaliskuussa. Kimin tulkki Shin Hye-yong puolestaan lähetettiin pakkotyöleirille.

Virkamiehiä syytettiin vakoilusta ja tulkkia virheistä käännöksissä.

Koreoiden välisestä yhteydenpidosta vastuussa oleva eteläkorealaisministeriö ei vahvistanut tietoja. Etelä-Koreaan tihkuvat tiedot puhdistuksista ja teloituksista eivät aina ole pitäneet paikkaansa. Chosun Ilbo perusti tietonsa nimettömänä pysytelleeseen pohjoiskorealaiseen lähteeseen.

Yhdysvaltain ulkoministeriö ei ole myöskään voinut vahvistaa tietoja.

Reuters-uutistoimiston diplomaattilähteistä saamien tietojen mukaan on ollut nähtävissä merkkejä, että neuvottelijoita olisi rangaistu lähettämällä heidät työleirille. Teloituksista ei kuitenkaan ole tietoa. Henkilöitä ei ole näkynyt julkisuudessa huippukokouksen jälkeen.

Chosun Ilbo -lehden mukaan myös neuvottelujen korkein edustaja ja ulkoministeri Mike Pompeon vastapari, Kimin läheinen avustaja Kim Yong-chol olisi lähetetty uudelleenkoulutusleirille lähelle Kiinan rajaa. Myös tätä tietoa on mahdoton vahvistaa.