Havaijilla metsästä pelastettu Amanda, 35, kuvaili kokemustaan ”hengelliseksi alokas­leiriksi” – nukkui villisian pesä­kolossa

rac

Julkaistu:

Joogaopettaja Amanda Eller katosi eksyttyään metsään 9. toukokuuta. Hänet löydettiin rotkon pohjalta viime perjantaina.
Havaijilla patikoidessaan metsään eksynyt ja reilun kahden viikon etsintöjen jälkeen elossa löytynyt Amanda Eller, 35, on kertonut karusta kokemuksestaan lehdistötilaisuudessa sairaalassa, jossa häntä edelleen hoidetaan.
  • Video lehdistötilaisuudesta on nähtävissä yllä.
Myös joogaopettajana työskentelevä fysioterapeutti Eller kuvaili Reutersin mukaan kokemustaan ”hengelliseksi alokasleiriksi”. Naisen kerrottiin aiemmin menettäneen painostaan seitsemän kiloa metsässä viettämiensä päivien aikana.

Eller muisteli, kuinka hän makasi kaatuneella puunrungolla silmät suljettuina meditoiden. Tämän jälkeen hän kadotti suuntavaistonsa palatessaan patikkapolulle, eikä hän enää tiennyt, mihin suuntaan lähteä.


Naisen mukaan fyysisesti haastavinta oli pitää itsensä lämpimänä öisin sekä etsiä ruokaa sen jälkeen, kun hän oli loukannut polvensa. Eller kertoo tienneensä syötäväksi turvallisia kasveja, sillä hän oli vastikään lukenut aiheeseen liittyvää kirjaa.

Yönsä Eller nukkui heinikoissa ja suurien kivien päällä. Yhden yön hän kertoi viettäneensä metsässä vaeltelevien villisikojen hylkäämässä pesäkolossa.

”Koko matka oli minulle äärimmäisen hengellinen”

Meditaatioon nainen turvautui rauhoittaakseen itseään. Ellerin mukaan hän sai voimaa sisältään kummunneesta ”hyvin äänekkäästä ja selvästä viestistä”, joka vaati toimimaan.

– Voit istua kivellä, kuolla pyytäen armoa, sääliä itseäsi ja leikkiä uhria. Tai sitten voit lähteä kävelemään kohti vesiputousta ja valita elämän, Eller sanoi.


– Koko matka oli minulle äärimmäisen hengellinen. Se oli mahdollisuus irtautua kaikista modernin maailman mukavuuksista ja nähdä, mitä on jäljellä. Siihen liittyi paljon hämmästyttävää kauneutta, hän jatkoi.

Ellerin mukaan epätoivo hiipi hänen mieleensä aina silloin, kun hän kuuli helikopterin ääntä, eivätkä pelastajat huomanneet häntä käsien heiluttamisesta huolimatta. Näin kävi naisen muistikuvien mukaan noin 20 kertaa.

Myönsi varustautuneensa huonosti

Ellerin perheen vuokraamalla helikopterilla liikkuneet etsijät paikansivat 9. toukokuuta kadonneeksi ilmoitetun naisen lopulta viime perjantaina kahden vesiputouksen välille sijoittuvan rotkon pohjalta.
Löydettäessä hänen polvensa oli pahoin loukkaantunut rotkon reunalta alas putoamisen johdosta. Naisen nilkat olivat naarmuilla, turvonneet ja tulehtuneet ja iho pahasti palanut auringossa.


Kenkänsä Eller oli menettänyt äkillisen tulvan matkaan pian rotkoon putoamisensa jälkeen.

Eller kertoi toivovansa mahdollisimman pikaista paluuta työn pariin. Sairaalassa hän joutunee viettämään vielä pari viikkoa.

Nainen myönsi myös, ettei ollut varustautunut patikkaretkelleen kunnolla. Hänen mukaansa oli suuri virhe jättää matkapuhelin autoon patikkareitin paikoitusalueelle.