Luksusjahti My Songin turman syy yhä avoin

Julkaistu:

Kilpapurjeveneen arvo on asiantuntijoiden mukaan noin 25–30 miljoonaa euroa.
39,6 -metrinen kilpapurjevene My Song katosi rahtilaivan kyydistä Välimerellä lauantaina. Tapauksessa on monta erikoista piirrettä. Pietarsaarelaisella Baltic Yachts -telakalla valmistetun luksusjahdin pelätään vajonneen meren pohjaan.
Asiasta kertoi merenkulun verkkojulkaisu Super Yacht Times. Kilpapurjeveneen arvo on asiantuntijoiden mukaan noin 25–30 miljoonaa euroa.

Rahtilaiva kuljetti purjevenettä Karibianmereltä Italiaan. My Songin piti osallistua regattaan kesäkuun alussa. Alus katosi rahtilaivan kyydistä matkan varrella ennen Baleaarien saaria.

Ilta-Sanomat kysyi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun merenkulun koulutuksen asiantuntijalta lastin kiinnityksestä yleisellä tasolla.

– Säännökset edellyttävät, että aluksen lasti on kiinnitetty sillä tavoin, että merenkäynti ja olosuhteet otetaan huomioon, merikapteenikoulutuksen yliopettaja Tapani Salmenhaara kertoo Ilta-Sanomille.

Salmenhaaran mukaan tämä tarkoittaa sitä, että lasti on tuettu kunnolla.

Onko tällaisissa kuljetuksissa tavallista, että lastina olevassa purjeveneessä olisi paikannuslaitteet päällä?

– Se on epätodennäköistä, hän kertoo.

Tapauksen yksityiskohtainen kulku ja vastuukysymykset ovat vielä täysin avoimia. Merenkulun ammattilaisten verkkosivusto gCaptainin mukaan mereen pudonneen aluksen omistaja on Pier Luigi Loro Piana.

Tapauksen tutkimukset ovat käynnissä, mutta niissä ei ole vielä merkittävästi edistytty. Toiveet purjeveneen löytymisestä eivät ole kovin suuret.

– Meillä ei ole vielä uutta kerrottavaa My Songista, Baltic Yahtsin toimitusjohtaja Henry Hawkings kertoo Ilta-Sanomille.