Nainen tuhlasi tavaratalossa 18,5 miljoonaa euroa 10 vuodessa – joutuu nyt antamaan selvityksen, mistä rahat tulivat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nainen tuhlasi tavaratalossa 18,5 miljoonaa euroa 10 vuodessa – joutuu nyt antamaan selvityksen, mistä rahat tulivat

Legendaarinen Harrods-tavaratalo sijaitsee Lontoossa.

Julkaistu: 29.5.2019 1:25

55-vuotias Zamira Hajijeva tuhlasi ja herätti viranomaisten huomion.

Azerbaidzhanista kotoisin oleva Zamira Hajijeva, 55, tuhlasi Harrodsin tavaratalossa Lontoon keskustassa 18,5 miljoonaa euroa kymmenen vuoden aikana, kertoo BBC.

Hajijeva käytti kaikkiaan 54 luottokorttia maksaakseen ostoksensa ”lähikaupassaan”, joka sijaitsi 5 minuutin kävelymatkan päästä hänen 13 miljoonan euron arvoisesta kodistaan.

Suurin osa korteista linkittyi hänen miehensä Azerbaidzhanissa johtamaan valtion omistamaan pankkiin.

Mies on tuomittu 15 vuoden vankeuteen kotimaassa pankin rahojen kavaltamisesta.

Täysin aukotonta selitystä Hajijeva ei ole pystynyt rahavirroilleen ja tuhlailevalle elämäntyylilleen Britannian viranomaisille antamaan.

Britanniassa on juuri otettu käyttöön uusi korruption vastainen laki. Poliisin mukaan Britanniaan on sijoitettu miljardeja euroja laitonta rahaa erityisesti kalliisiin kiinteistöihin. Suuri osa tästä rahasta on peräisin Venäjältä ja entisistä neuvostotasavalloista, kuten Azerbaidzhanista.

Tällä hetkellä nainen on vaarassa menettää 13 miljoonan euron arvoisen kotinsa, golfkerhonsa ja yksityissuihkukoneensa, mikäli hän ei onnistu selittämään rahojen alkuperää korkeimmassa oikeudessa.

Hajijeva käytti useita miljoonia euroa korujen shoppailuun kymmenen vuoden aikana. Nämä korut on sittemmin takavarikoitu.

Kahvilaan kerralla yli 300 000 euroa

Hajijevan yksittäiset ostokset olivat usein suuria.

Tavaratalon Tom Dixon -kahvilassa hän tuhlasi yhden päivän aikana 376 000 euroa. Lisäksi hän on ostanut kertarysäyksellä 34 000 eurolla Godiva-suklaata ja 890 000 eurolla leluja.

Rahaa on palanut korujen lisäksi muuhunkin ylellisyyteen, kuten hajuvesiin, alusvaatteisiin ja muotiin.

Kaikkea hän ei kuitenkaan käyttänyt itseensä, sillä kolmen lapsen äidin lahjojen paketoimiskulut olivat peräti 1 500 euroa.