Ruotsissa hälytettiin poliisi paikalle kammottavan huudon vuoksi – asunnosta löytyi Leijonien peliä katsonut 60-vuotias nainen

rac

Julkaistu:

Erik Terneborn Itä-Götanmaan poliisista kertoo, että kovien äänien syyksi varmistui ilosta kirkuminen ja itkeminen, kun Suomi voitti MM-kultaa jääkiekossa.
Leijonien finaaliottelun kuumat tunnelmat Kanadaa vastaan tuntuivat Ruotsissa saakka.

– Saimme myöhään sunnuntai-iltana hälytyksen kerrostaloon Norrköpingiin, Erik Terneborn Itä-Götanmaan poliisin viestinnästä sanoo Ilta-Sanomille.

Terneborn kertoo, miten kaikki oikein tapahtui.

– Hälytyksen mukaan jostakin asunnosta tai rappukäytävästä oli kuulunut kammottavaa huutoa. Pelkäsimme, että joku ihminen olisi pahassa vaarassa. Emme aluksi tienneet, mistä meteli tuli. Huutojen ja kirkumisen lisäksi oli kuulunut myös kovaäänistä itkua.
Poliisin partiot kiiruhtivat paikalle.

– Otimme asian vakavasti. Kun saavuimme paikalle, löysimme noin 60-vuotiaan naisen, joka seurasi kotonaan televisiosta kiihkeää jääkiekon MM-finaalia Suomen ja Kanadan välillä. Selvisi, että hän oli seurannut ottelua ja jännittänyt ja eläytynyt Suomen puolesta.

Ternebornin mukaan tilanne oli poliisille helpotus.
– Nainen oli vain huutanut ja itkenyt ilosta, kun Suomen voitto varmistui. Meille jäi epäselväksi, oliko naisella jokin yhteys Suomeen vai oliko hän vain onnellinen naapurimaan menestyksestä. Kovien äänteen syyksi varmistui kuitenkin ilosta kirkuminen, Terneborn kertoo.

Aiheesta kertoi aiemmin Norrköpings Tidningar.

Katso alla olevalta videolta, miten railakkaasti Suomessa juhlittiin!