Pari viikkoa sitten Havaijilla metsään kadonnut Amanda, 35, löytyi elossa rotkon pohjalta – koettelemus vei 7 kiloa painosta

Julkaistu:

Helikopterilla liikkuneet vapaaehtoiset etsijät paikansivat paljain jaloin liikkuneen naisen perjantaina, kun tämä oli etsimässä syötävää rotkon pohjalta.
Havaijilla Mauin saarella 16 päivää kestäneet maastoetsinnät saivat perjantaina onnellisen päätöksen, kun metsään kadonnut fysioterapeutti ja joogaopettaja Amanda Eller, 35, löytyi hengissä rotkon pohjalta. Asiasta uutisoivat useat Yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet.

CNN:n mukaan miesystävä ilmoitti Makawaon metsään patikoimaan lähteneen Ellerin kadonneeksi 9. toukokuuta. Poliisi löysi naisen auton ja matkapuhelimen läheiseltä parkkialueelta.
Pian käynnistyivät laajat etsinnät. Ellerin tiedettiin liikkuneen kahden vesiputouksen välille sijoittuvan syvän rotkon alueella.

Perjantaina helikopterilla liikkuneet etsijät havaitsivat viimein paljain jaloin liikkuneen naisen, kun tämä oli etsimässä syötävää rotkon pohjalla. Eller huitoi käsillään tullakseen huomatuksi.

– Sekosimme täysin. Meidän oli varottava, ettemme putoaisi yrittäessämme päästä hänen lähelleen nopeasti, helikopterin kyydissä ollut Chris Berquist kuvaili hetkeä paikalliselle KHON-tv-kanavalle.

Berquistin mukaan Eller oli etsimässä syötävää löytyessään. Toisen helikopterissa olleen etsijän, Javier Cantellopsin mukaan nainen vaikutti olevan melko hyvässä kunnossa siitä huolimatta, että hän oli ehtinyt menettää painostaan lähes seitsemän kiloa.

”Uskoakseni hän putosi aikamoisen matkan”

Hawaii News Now -kanavan mukaan Eller vietiin Mauilla sijaitsevaan sairaalaan ja on sittemmin päässyt yhteen perheensä kanssa. Myös perheenjäsenet vahvistivat naisen olevan uskomattoman hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden.

Perheen mukaan Ellerillä ei ollut juuri vammoja lukuun ottamatta hiertymiä ja auringon aiheuttamia palovammoja, ja hän oli löydettäessä ”erittäin valpas ja erittäin tietoinen”. Kenkänsä nainen oli kadottanut muutamaa päivää ennen löytymistään.

– Uskoakseni hän putosi aikamoisen matkan. He löysivät hänet syvältä rotkosta, eikä hän ollut käytännössä kyennyt nousemaan sieltä. Myös pelastajat piti nostaa helikopteriin, koska oli niin myrskyisää, Ellerin isä John Eller kertoi paikallislehden haastattelussa.


Ellerin löytöpaikan kerrottiin sijaitsevan noin 6,5 kilometrin päässä reitin paikoitusalueelta. Naisen kerrottiin selvinneen hengissä juomalla purosta vettä sekä syömällä kasveja.

– Hän on juuri niin vahva, kuin olemme sanoneet aina hänen olevan. Tiesimme, että hän selviäisi niin kauan, etsintöihin osallistunut Sarah Haynes iloitsi.

Eller lienee ollut kadotessaan melko hyvässä kunnossa, sillä hän kertoo verkkosivuillaan harrastavansa vapaa-aikanaan patikointia, luonnossa liikkumista sekä laitesukellusta.

Naisen löytäjälle luvattua palkkiosummaa oli ABC Newsin mukaan ehditty korottaa 50 000 dollariin (noin 45 000 euroon) vain muutamaa tuntia ennen hänen löytymistään. Löytäjien joukossa olleen Cantellopsin kerrottiin omistavan osuuden paikallisesta sukellusyrityksestä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt