Sheffieldin murhatutkinta: 13- ja 14-vuotiaat viestittivät kaverilleen vain hieman ennen poliisille tullutta hälytystä – ”Emme tule kouluun”

rac

Julkaistu:

Poikien ohella sairaalaan kiidätetyt kolme nuorempaa lasta sekä vauva pääsivät lauantaina pois. Poliisi on ollut toistaiseksi vaitonainen tapahtumista, joiden seurauksena kahta aikuista epäillään murhista.
Kaksi teini-ikäistä poikaa kuoli perjantaina Britannian Sheffieldissä sen jälkeen, kun heidät oli kiidätetty kotoaan sairaalaan neljän muun lapsen ohella. Poliisi hälytettiin Shiregreenin asuinalueella sijaitsevaan paritaloon noin kello 7.30 perjantaiaamuna, ja pian paikalle saapui myös useita ambulansseja sekä lääkintähelikopteri.
  • Ilmakuvaa asuinalueelta on nähtävissä yllä olevalla videolla.
Poliisi on ollut toistaiseksi jokseenkin hälytystä edeltävistä tapahtumista, joita se on kuvaillut ”vakavaksi välikohtaukseksi”. Kuolleet pojat olivat iältään 13- ja 14-vuotiaita.

Poliisi on kertonut heidän kuolinsyystään ainoastaan sen, ettei kyse ole ampumisesta, kuten paikalliset olivat jo ehtineet spekuloida. Menehtyneille tehtiin perjantaina ruumiinavaukset, mutta niiden tuloksista ei toistaiseksi ole tietoa.
Poliisi tiedotti lauantaina alkuillasta, että muut neljä lasta ovat päässeet sairaalasta. Guardianin mukaan poliisi kertoi myös, että 11-, 10- ja 3-vuotiaat lapset sekä seitsenkuinen vauva olivat olleet koko ajan sairaalassa tajuissaan, eikä heillä ole hengenvaaraa.

37-vuotias mies ja 34-vuotias nainen ovat pidätettynä murhasta epäiltyinä. Paritalon naapurit ovat kertoneet nähneensä, kuinka kaksikko tuotiin talosta perjantaiaamuna käsiraudoissa, mutta poliisit eivät ole kertoneet, minkälainen on heidän suhteensa lapsiin.

Viimeinen viesti juuri ennen sairaalaan kiidättämistä

Mirror on haastatellut lasten äidin ystävää. Kaksikko oli puhunut keskenään edellisen kerran torstaina, jolloin äiti oli odottanut ”pitkää yötä” lasten sairastelusta johtuen.

– Hän sanoi, etteivät lapset voineet hyvin, eivätkä he voineet poistua vessasta. Äiti on ihana, ja hänellä on tapana kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen, ystävä kuvaili.

The Sun puolestaan kertoi, että 13- ja 14-vuotiaat olivat lähettäneet vain hieman ennen kohtalokkaita tapahtumia kaverilleen viestin, jossa he kertoivat, etteivät kykenisi tulemaan kouluun kyseisenä aamuna. Lehden mukaan viesti lähetettiin Nintendo Switch -pelikonsolin välityksellä vain puoli tuntia ennen kuin viranomaiset hälytettiin talolle.

– Emme tule kouluun, koska meidän olomme on huono, poikien viesti kuului näiden ystävän huoltajan mukaan.
Tapauksen kerrottiin järkyttäneen rauhallisen asuinalueen asukkaita syvästi.

– Täällä on alettu puhua, että heidät olisi saatettu myrkyttää. On yksinkertaisesti liian traagista ajatella sitä, yksi naapureista kertoi lehdelle.

Poliisi ei kuitenkaan ole vahvistanut, että kyseessä olisi myrkytys. Jo aiemmin poliisi on kertonut menneensä osoitteeseen, koska oli saanut ilmoituksia, joissa oli oltu huolissaan siellä asuvien lasten turvallisuudesta.