Joku tunkeutui Naten, 44, kotiin karmivalla tavalla työpäivän aikana – siivosi talon putipuhtaaksi ja taitteli vessapaperista ruusuja

Julkaistu:

Talossa hääräillyt tuntematon oli jopa taitellut kylpyhuoneeseen ruusuja vessapaperista.
Kun Yhdysvaltain Massachusettsissa asuva Nate Roman, 44, palasi viime viikon keskiviikkona töistä kotiin, siellä odotti yllätys. Romanin 5-vuotias poika huomasi talon takaoven olevan auki, mikä viittasi siihen, että joku oli murtautunut sisään asukkaiden ollessa poissa.

Yllätys oli vielä suurempi, kun Roman meni sisälle poikansa kanssa.

– Mitään ei oltu rikottu, mitään ei oltu viety... kaikki oli vain järjestelty todella karmivalla tavalla, Roman kertoi NBC Newsille.

Mies kertoo ryhtyneensä tutkimaan taloa tarkemmin ja huomanneensa ilmassa kloriitin ja muiden siivousaineiden tuoksua. Sen perusteella kävi yhä selvemmäksi, että perheen kotiin tunkeutunut henkilö tai useampi oli siivonnut talon putipuhtaaksi.

Aamulla Romanin pojan huone oli jäänyt sotkuiseen kuntoon, mutta nyt hänen sänkynsä oli pedattu huolellisesti ja pehmolelut oli aseteltu siististi istumaan sängyn nurkkaan. Kylpyhuoneesta löytyi jopa vessapaperista taidokkaasti muotoiltuja ruusuja.
Jostakin syystä murtautuja oli kuitenkin jättänyt siivoamatta yhden talon huoneista, keittiön.

Vaikka siisti koti on asukkaalle ilo, Roman kertoi huolestuneensa välittömästi siitä, että talossa lymyilisi edelleen joku vieras. Hän ei osannut tehdä muuta kuin soittaa hämmentyneenä poliisille.

”Sanoisin, että siivous oli korkealaatuista”

Marlboroughin kaupungin poliisin mukaan sillä ei ole toistaiseksi johtolankoja eikä epäiltyjä tapaukseen liittyen. Roman itse ei ole keksinyt tapahtuneelle muuta selitystä kuin sen, että jonkun kotisiivousfirman työntekijä olisi erehtynyt osoitteesta ja siivonnut hänen kotinsa epähuomiossa.

– Ne ruusut saivat minut ajattelemaan, että kyseessä olisi ammattilainen, joka oli tullut talooni vahingossa. Jos työn laatua pitäisi arvioida vessapaperiruusujen laadun perusteella, sanoisin, että siivous oli korkealaatuista, hän arveli CBS:n mukaan.
Mies muistelee myös unohtaneensa kyseisenä aamuna sekä lukita talon takaoven että panna hälytysjärjestelmän päälle. Boston25 News -kanavan mukaan hälytysjärjestelmä oli kuitenkin rekisteröinyt ovella tapahtuneet liikkeet, ja tiedoista kävi ilmi, että ovea oli availtu ja suljettu noin puolentoista tunnin aikajakson kuluessa.

Roman kertoi olleensa parin päivän ajan jännittynyt ja huolissaan, koska joku tuntematon oli ollut talossa. Sen hän kuitenkin tapauksesta oppi, että nyt hän muistaa lukita ovensa huolellisesti.

– Pieni pettymys oli kuitenkin se, ettei hän ollut siivonnut keittiötä, mies mietti.