Tätä maastopyörämiestä poliisi etsii Lyonin pommi-iskusta – ihmisjahti käynnissä Ranskassa

rac

Julkaistu:

Iskussa haavoittui 13 ihmistä, joukossa 10-vuotias tyttö.
Ranskassa poliisi etsii kuumeisesti Lyonin pommi-iskusta epäiltyä. Lyonissa räjähti eilen alkuillasta pakettipommi kävelykadulla kaupungin keskustassa.

Poliisin mukaan paketin sisällä oli ruuveja ja pultteja. Se oli asetettu leipomon eteen kahden vilkkaan kadun kulmaukseen.

Iskussa haavoittui 13 ihmistä, joista 11 joutui sairaalaan. Heidän vammansa eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia.

Haavoittuneista kahdeksan on naisia, yksi on 10-vuotias tyttö ja loput ovat miehiä.

Poliisi etsii tapahtuneen vuoksi noin 30-vuotiasta miestä, joka tallentui maastopyörän selässä valvontakameroiden kuviin vain hieman ennen räjähdystä. Poliisi kuvaa miestä vaaralliseksi.


Sisäministeri lähti Lyoniin

Presidentti Emmanuel Macron luonnehti tapahtunutta hyökkäykseksi ja lähetti sisäministeri Christophe Castanerin paikan päälle Lyoniin.

Oikeusministeri Nicole Belloubet sanoi BFM-televisiokanavalla, että vielä on liian aikaista sanoa, oliko kyseessä terroriteko. Tapaus on kuitenkin annettu terroristisia rikoksia tutkivan Pariisin syyttäjänviraston tutkittavaksi.

Lyonin räjähdys vaikutti myös EU-vaalien viime hetken kampanjointiin. Esimerkiksi pääministeri Edouard Philippe perui esiintymisensä LR-puolueensa viimeisessä vaalitapahtumassa perjantai-iltana. Ranskassa EU-vaalit ovat sunnuntaina.

Ranska on ollut viime vuodet varpaillaan useiden maassa tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi. Vuodesta 2015 lähtien iskuissa on kuollut yli 250 ihmistä.