13-vuotiaan Jayme Clossin kidnappaaja tuomittiin loppuelämäksi vankilaan – ”Pahan ruumiillistuma”

rac

Julkaistu:

Rikos
Mies surmasi tytön vanhemmat ja piti tätä vankina kuukausien ajan.
Yhdysvalloissa 13-vuotiaan Jayme Clossin vanhempien surmaamisesta ja tytön kidnappaamisesta syytetty mies on tuomittu teoistaan elinikäiseen vankeuteen. 21-vuotias Jake Patterson sai perjantaina kaksi elinkautista vankeustuomiota ilman mahdollisuutta vapautua.
  • Ylläolevalla videolla kuvaa tilaisuudesta, jossa Wisconsinin osavaltion lainsäätäjät kunnioittivat sieppaajaltaan vapautunutta Jayme Clossia.
Wisconsinin osavaltiossa toimiva tuomari James Babler kutsui Pattersonin tekoa ”katalimmaksi ja vaarallisimmaksi” rikokseksi jonka hän on koskaan nähnyt. Tuomarin mukaan Patterson on vaaraksi yhteiskunnalle, koska on kertonut unelmoineensa useiden tyttöjen sieppaamisesta ja perheiden tappamisesta.


– Herra Patterson, sinä murhasit kaksi viatonta vanhempaa, jotka yrittivät suojella tytärtään, Babler lausui oikeudessa, kutsuen Pattersonia ”pahan ruumiillistumaksi”.

Murhista tulleiden elinkautisten tuomioiden lisäksi Patterson tuomittiin 40 vuodeksi vankeuteen Clossin sieppaamisesta. Patterson piti tyttöä vankina syrjäisessä mökissä 88 päivä ajan ennen kuin tämä onnistui pakenemaan 10. tammikuuta.

Patterson oli nähnyt Clossin, kun tämä oli nousemassa koulubussiin, ja päätti siepata tytön. Myöhemmin Patterson tunkeutui Clossin perheen kotiin, ampui tytön vanhemmat ja vei tämän mukanaan.


Oikeudenkäynnissä kuultiin muu muassa Jaymen setää Mike Clossia, joka piti oikeuden edessä tunteikkaan puheenvuoron.

– Tämän hirviön vuoksi Jaymen äiti ja isä eivät ole mukana hänen tassitunneillaan. Veljeni ei ole taluttamassa häntä alttarille hänen hääpäivänään, Jaymen setä lausui.

Jayme asuu nykyisin tätinsä Jennifer Smithin luona, joka syytti oikeudessa Pattersonia tytön elämän rikkomisesta.

– En anna sinun tuhota perhettämme enempää. Voimme elää onnellisina, Smith sanoi.

Yksi Pattersonin puolustusasianajajista sanoi teon taustalla olleen tämän eristäytyminen muista ihmisistä. Patterson työskenteli aiemmin juustotehtaalla ja liittyy Yhdysvaltojen merijalkaväkeen, josta hänet kuitenkin kotiutettiin pian ”sairauden” vuoksi.


Patterson ei ole kertonut selkeää motiivia teolleen. Poliisin mukaan mies suunnitteli sieppauksen huolellisesti ja vieraili Wisconsinin osavaltiossa sijaitsevassa Barronissa asuneen Clossin perheen luona kaksi kertaa ennen kuin surmasi vanhemmat ja sieppasi tytön 15. lokakuuta 2018.

Mustiin vaatteisiin ja kasvonaamioon sonnustautunut Patterson ampui perheen isän haulikolla jo ovella, jonka jälkeen äiti pakeni Jaymen kanssa kylpyhuoneeseen. Patterson murtautui sisään kylpyhuoneeseen, sitoi tytön ilmastointiteipillä ja ampui sitten myös äidin.

Tekonsa jälkeen Patterson ajoi Jayme mukanaan lapsuudenkotiinsa, joka sijaitsee Gordonissa noin sata kilometriä Barronista pohjoiseen. Hän piti tyttöä lukittuna huoneeseen ja piilotti tämän sängyn alle, kun talossa kävi vieraita.

10. tammikuuta Patterson poistui talosta, jolloin tyttö pääsi pakenemaan. Hän onnistui pyytämään apua koiran ulkoiluttajalta, jonka jälkeen naapurit hälyttivät paikalle poliisin.