Turkissa lomaillut mies tunsi jotain outoa kasvoillaan ja havahtui seuraavaksi huppupäisiin asemiehiin huoneessa – siitä alkoi painajainen

Julkaistu:

Italian viranomaiset kertoivat keskiviikkona, että Syyrian ja Turkin rajaseudulla vuonna 2016 siepattu italialainen Alessandro Sandrini, 33, on vapautettu. Hän kertoi kokemuksistaan lehdistötilaisuudessa.
Turkissa lähellä Syyrian rajaa lokakuussa 2016 siepattu italialainen Alessandro Sandrini, 33, on vapautettu. Reutersin mukaan asiasta kertoi Italian ulkoministeriö keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa.

Italian tiedustelupalvelun, poliisin ja ulkoministeriön kerrottiin tehneen yhteistyötä miehen vapauttamiseksi. Jihadisteihin yhteydessä olevien syyrialaisviranomaisten mukaan Sandrinia oli pitänyt vankina nimeämätön ”rikollisryhmä, joka toteuttaa sieppauksia”.


Sandrini katosi pian sen jälkeen, kun hän oli kertonut perheelleen matkustavansa lomalle Adanan kaupunkiin, joka sijaitsee Turkissa lähellä Syyrian rajaa. Hän ehti kertoa kokemastaan toimittajille Syyrian Bab al-Hawan rajakaupungissa keskiviikkona järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Kadotin tieni hotellille ja löysin itseni kävelemästä ympäri Adanan katuja. Yhtäkkiä tunsin, kuinka kasvoilleni pantiin jotakin. Tunsin oloni huumatuksi ja nukahdin, Sandrini kertasi AFP:n mukaan lokakuun 2016 tapahtumia.

– Heräsin huoneessa, jossa oli kaksi huppupäistä ja aseistautunutta henkilöä, hän jatkoi.

Vetosi videoilla kotimaansa viranomaisiin

Vuosi katoamisensa jälkeen Sandrini soitti perheelleen ja kertoi tulleensa siepatuksi. Myöhemmin hänen sieppaajansa julkaisivat verkossa kaksi videota, jossa oranssiin vankihaalariin pukeutunut mies esiintyi kahden asemiehen seisoessa hänen takanaan.

– Olen ollut vankina kaksi vuotta, enkä kestä enää pidempään. He sanovat saaneensa minusta tarpeekseen ja aikovansa tappaa minut, jos kaikkea ei hoideta nopeasti, Sandrini sanoi videolla vedoten kotimaansa viranomaisiin, jotta he saisivat aikaan sopimuksen sieppaajien kanssa.
Julkisuuteen ei ole kerrottu, maksettiinko sieppaajille lunnaita. Sandrinin perheen kerrottiin helpottuneen miehen vapautumisesta.

– Olen enemmän kuin onnellinen. Painajainen on päättynyt. Nyt lähden Roomaan ja toivon voivani puhua hänen kanssaan puhelimessa tänä iltana, Sandrinin isä Gianfranco Sandrini kertoi uutistoimisto Ansalle.

Italialaismedian mukaan Sandrinia ei odota erityisen ruusuinen vastaanotto hänen palatessaan kotikaupunkiinsa Bresciaan. Miehestä on nimittäin annettu kaksi pidätysmääräystä, jotka koskevat varastettujen tavaroiden käsittelyä sekä murtovarkautta, jotka tapahtuivat ennen hänen Turkkiin lähtöään.

Rooman syyttäjänvirasto on kertonut käynnistävänsä tutkinnan Sandrinin sieppauksesta. Hän on jo toinen Syyriasta vapautettu italialainen tänä vuonna, sillä viime kuussa kotiinsa pääsi palaamaan niin ikään Syyriassa siepattu liikemies Sergio Zanotti.