Yle: Isis-leirillä Syyriassa jopa 44 suomalaista

Terroristijärjestö Isis hallitsi osia Syyriasta ja Irakista vuosina 2014–2019.

Isis harjoitti valloittamillaan alueilla raakalaismaista julmuutta vastustajiaan ja valtaamiensa alueiden väestöä kohtaan. Kuva on Baghouzista Syyriasta maaliskuulta 2019, kun Isisin valta mureni.

23.5.2019 20:45

Yle kertoo verkkosivuillaan, että Koillis-Syyriassa sijaitsevalla Al-Holin leirillä olisi jopa 44 suomalaista.

Ylen toimittaja Antti Kuronen kertoo vierailleensa leirillä ja tavanneensa henkilökohtaisesti viisi suomalaista naista, jotka kertoivat leirillä olevan yhteensä 11 äitiä ja 33 lasta.

Suomalaisnaiset kertoivat Ylelle, että osa lapsista on syntynyt Syyriassa.

Terroristijärjestö Isis hallitsi osia Syyriasta ja Irakista vuosina 2014–2019. Isis-äärijärjestö harjoitti valloittamillaan alueilla raakalaismaista julmuutta vastustajiaan ja valtaamiensa alueiden väestöä kohtaan. Varsinkin naisten asema Iisin hallitsemilla alueilla oli kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen mukaan hyvin huono.

– Olemme suomalaisia, emmekä ymmärrä, miksi emme voisi palata lastemme kanssa Suomeen, yksi haastattelemani nainen sanoo Ylen haastattelussa.

Lue lisää: Sanna eli tavallista elämää, kunnes perheeseen tuli mustaan kaapuun pukeutunut toinen vaimo – IS paljastaa kantasuomalaisten naisten avainroolin radikaalissa muslimiverkostossa

Ilta-Sanomat on kertonut aiemmin, että Suomessa on vaikuttanut jo 15 vuoden ajan radikaalia islamia harjoittava verkosto, jossa keskeisessä roolissa ovat olleet kantasuomalaiset muslimeiksi kääntyneet naiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?