Huhumylly pyörii Venäjällä: Synnyttikö Vladimir Putiniin yhdistetty ex-voimistelija Alina Kabajeva kaksoset? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Huhumylly pyörii Venäjällä: Synnyttikö Vladimir Putiniin yhdistetty ex-voimistelija Alina Kabajeva kaksoset?

Venäläisten verkkosivustojen vahvistamattomien tietojen mukaan entinen olympiavoittaja olisi synnyttänyt hiljattain moskovalaisessa yksityissairaalassa kaksoispojat.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvattiin yhdessä entisen olympiavoimistelijan Alina Kabajevan kanssa Moskovassa marraskuussa 2004.

22.5.2019 9:56

Venäjällä on huhuttu jo yli viikon ajan, että entinen olympiavoimistelija ja nykyinen Alina Kabajeva, 36, olisi synnyttänyt kaikessa hiljaisuudessa kaksoset. Virallista vahvistusta tiedolle ei kuitenkaan ole.

Venäjällä pyörivästä huhumyllystä uutisoivat muun muassa brittilehdet Daily Mail sekä Mirror. Synnytyksen väitetään tapahtuneen moskovalaisessa yksityissairaalassa tiukkojen turvatoimien saattelemana.

Alina Kabajeva on ollut Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustajana Duumassa vuodesta 2007 lähtien.

Sen jälkeen kun Venäjän presidentti Vladimir Putin erosi vuonna 2013 puolisostaan Ljudmilasta, hänet on yhdistetty romanttisessa mielessä useisiin naisiin. Useimmiten Putiniin liittyvien naisspekulaatioiden kohteena on ollut juurikin Kabajeva.

Kabajevan mahdollisesta synnytyksestä ehti uutisoida Venäjän tunnetuimmista tiedotusvälineistä Moskovski Komsomolets -lehti, mutta brittilehtien mukaan artikkeli katosi lehden verkkosivuilta pian välimuistia myöten. Asiasta on kuitenkin kirjoitettu useilla internetin venäjänkielisillä uutissivustoilla.

Kabajeva voitti Ateenan olympialaisissa vuonna 2004 rytmisen voimistelun kultamitalin. Kuvassa hän kilpailee kolme vuotta aiemmin Madridin maailmanmestaruuskisoissa.

Daily Mailin mukaan Venäjän tiedustelupalveluun yhteyksiä omaava tutkiva toimittaja Sergei Kanev on kertonut, että Kabajeva olisi synnyttänyt kaksi poikaa keisarileikkauksella. Kanevin mukaan valtion turvallisuuspalvelun työntekijät olisivat tutkineet ”jokaisen kolkan” sairaalasta ennen Kabajevan tuloa.

– Puolet lääketieteellisestä henkilökunnasta potkittiin ulos synnytysosastolta. Avainasemassa synnytyksessä oli italialainen lääkäri, jota avusti sairaalan johtaja Gennadi Suhih, Kanev väitti omiin lähteisiinsä nojaten.

Kabajevasta liikkunut useita ”tarinoita” viime kuukausina

Ensimmäisen kerran aihe nousi esille liikemies Aleksandr Karmanovin omistamalla Dom2Life-viihdesivustolla 12. toukokuuta, joka sattui olemaan myös Kabajevan 36-vuotispäivä. Karmanovin on kerrottu olevan Suomessakin vaikuttavan venäläisliikemiehen Arkadi Rotenbergin ystävä, ja Rotenbergin puolestaan on sanottu olevan läheisissä väleissä Putiniin.

Venäläisen yksityisen NMG-mediakonsernin suositut tiedotusvälineet eivät ole väitettyä synnytystä maininneet. Kabajeva nimitettiin konsernin johtoon vuonna 2014.

Alina Kabajeva on tehnyt urheilu-uransa jälkeen uraa poliitikkona ja mediamogulina.

Faktantarkastajien mukaan moskovalaisessa sairaalassa olisi tapahtunut synnytys, mutta synnyttäjä ei olisi heidän mukaansa ollut Alina Kabajeva, vaan samaa sukunimeä kantava toinen nainen. Kyseisen naisen sosiaalisen median tileillä ei kuitenkaan ole brittilehtien mukaan näkynyt viitteitä iloisesta perhetapahtumasta.

Venäläisillä verkkosivustoilla on julkaistu viime kuukausina useita Kabajevaan liityviä ”tarinoita”, joita on epäilty osaksi jonkinlaista naiseen kohdistuvaa kampanjaa. Huhujen lähteeksi on epäilty muun muassa ukrainalaisia tahoja.

”Emme kommentoi huhuja”

Huhut Putinin ja Kabajevan väitetystä suhteesta eivät ole laantuneet, vaikka Kabajeva on viime vuosina toistuvasti kiistänyt, että hänellä olisi lapsia. Parin on väitetty menneen muun muassa salaa naimisiin, ja hurjimpien huhujen mukaan Kabajeva olisi synnyttänyt vuonna 2015 tyttövauvan yksityisellä klinikalla Sveitsissä.

Alina Kabajeva vuonna 2017.

Kabajevaa ei ole nähty julkisuudessa viime lokakuun jälkeen. Vastoin tapojaan hän pysyi poissa parrasvaloista myös syntymäpäivänään.

– Emme kommentoi huhuja, Kabajevaa lähellä olevan lähteen kerrottiin kommentoineen väitettyä synnytystä.

Putinin yksityiselämä on ollut yksi Venäjällä tarkimmin vartioiduista ”valtiosalaisuuksista”. Viime vuonna Life-uutissivuston toimittaja tivasi Putinilta tämän vuotuisessa lehdistötilaisuudessa, milloin tämä aikoo mennä naimisiin ja kenen kanssa.

Kabajeva kuvattuna palkintopallilla Kiovassa kesällä 2004.

Putin yllätti raottamalla salaisuuden verhoa ja antamalla ymmärtää, että hänellä on ainakin olemassa joku, jonka kanssa hän voisi ”joskus” mennä naimisiin.

– Kunniallisena miehenä minun on se joskus tehtävä, Putin sanoi.

Venäjällä on vitsailtu, että kysymys olisi ollut lähtöisin suoraan Kabajevalta, jonka johtamaan konserniin Life-sivusto kuuluu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?