DNA-testi teki kunnan vuokra-asunnossa eläneestä Jordanista, 31, isännän 57 miljoonan euron kartanoon – ”En aio unohtaa, mistä olen lähtöisin”

Brittimies paljastui DNA-testin avulla elokuussa kuolleen aristokraatin ainoaksi perijäksi. Nyt hän totuttelee uuteen elämäänsä Cornwallin kreivikunnassa sijaitsevassa kartanossa.

Jordan Adlard Rogers on viettänyt viime aikoina aikaa sukunsa historiaa opiskellen. Töitä hänen ei tarvitse enää tehdä.

21.5.2019 20:32

Britannian lounaisnurkassa sijaitsevasta Cornwallin kreivikunnasta kotoisin oleva entinen hoitotyöntekijä Jordan Adlard Rogers, 31, kasvoi niukoissa olosuhteissa ja joutui aiemmin miettimään, kuinka saada rahat riittämään laskuihin. Nyt hän totuttelee kartanonherran elämään yhdessä Britannian hienoimmista maaseutukartanoista.

Penrosen kartano on ollut saman Rogersin perheen hallussa 1770-luvulta lähtien. Vuonna 1974 suku lahjoitti suuren osan tiluksista ympäristön- ja historiallisen rakennusperinteen suojeluun keskittyvälle National Trust -järjestölle, saaden vastineeksi 1 000-vuotisen asumisoikeuden kartanoon.

Kartanon edellinen haltija, Charles Rogers, 62, löydettiin viime elokuussa kuolleena autostaan. Kymmeniä vuosia huumeongelmasta kärsineen miehen kuolinsyyksi varmistui heroiiniriippuvuuden hoidossa käytettävän metadonin yliannostus.

Penrosen kartano on ollut Rogersin suvun hallussa 1770-luvulta lähtien.

Jordan Adlard Rogers kertoo aavistaneensa jo hyvin nuorena, että Charles Rogers saattaisi olla hänen oikea isänsä. Mirrorin mukaan mies yritti vuosien ajan todistaa yhteyden DNA-testin avulla, mutta isäksi epäilty kieltäytyi testistä toistuvasti.

Kuoleman yhteydessä DNA-testi kuitenkin otettiin, ja se varmisti Charles Rogersin isyyden. Kun virallisesti lapsettoman miehen äiti ja veli olivat myös kuolleet, jäi Jordan Rogers tämän ainoaksi viralliseksi perijäksi.

– Ihmiset sanovat, että olen onnekas. Antaisin kuitenkin mitä tahansa, jotta voisin palata ajassa taaksepäin ja kertoa Charlesille, että olen hänen poikansa. Ehkä hän olisi silloin valinnut toisen polun, Rogers kertoo Cornwall Live -uutissivustolle antamassaan haastattelussa.

”Hän oli erilainen ja vapaa sielu”

Nyt Rogers totuttelee uuteen asuntoonsa ja perehtyy siellä sukunsa historiaan. Vastikään itsekin isäksi tullut mies on saanut selville useita seikkoja, joiden hän uskoo johtaneet oman isänsä karuun kohtaloon.

– Häneen kohdistui aina paineita, kun hän yritti täyttää odotuksia. Hänen veljensä oli kuninkaallisten ilmavoimien lentäjä ja isänsä kapteeniluutnantti kuninkaallisessa laivastossa, joten hänellä oli täytettävänään suuret kengät. Hän oli valtavien paineiden alaisena, mutta hän oli erilainen ja vapaa sielu, Rogers sanoo.

Veljekset olivat kuitenkin toisilleen läheiset, ja Rogers uskoo veljen kuoleman syventäneen isänsä pahoinvointia entisestään.

Vanhempi Rogers oli tarjoutunut antamaan DNA-näytteen poikansa ollessa 8-vuotias, mutta jostakin syystä tämä ei toteutunut. Poika kertoo koputtaneensa isänsä ovelle 18-vuotiaana ja kysyneensä testin mahdollisuutta, mutta tämä kehotti hoitamaan asian lakimiesten välityksellä.

– Olin 18, joten minulla oli silloin muita prioriteetteja, Rogers myöntää.

Penrosen kartano on arvioitu noin 57 miljoonan euron arvoiseksi.

Myöhemmin hän lähestyi isäänsä lakimiesten kautta, mutta hänen pyyntönsä tyrmättiin toistuvasti. Kuoleman jälkeen DNA-näytteen ottaminen onnistui muutamien vastahakoisten sukulaisten protestoinnista huolimatta.

Aiemmin kunnallisissa vuokra-asunnoissa asuneen Rogersin ei tarvitse enää työskennellä, sillä Guardianin mukaan hän saa noin 60 000 euroa vuodessa elinkustannuksiin sukunsa säätiöltä. BBC:n mukaan noin 57 miljoonan euron arvoisen kartanon omaisuus karttuu sen nimissä tehdyistä sijoituksista ja investoinneista sekä peltojen vuokraamisesta paikallisille maanviljelijöille.

Rogers suunnittelee nyt perustavansa hyväntekeväisyysjärjestön paikallisten yhteisöjen tukemiseksi.

– Olen ollut pisteessä, jossa olen joutunut olemaan huolissani seuraavista laskuistani ja sain elämälleni kovan alun. Mutta nyt olen tässä ja haluan auttaa ihmisiä. En aio unohtaa, mistä olen lähtöisin, tuore kartanonherra sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?