Trump heitti pallon Iranille – ”Hyvin surullista iranilaisille” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump heitti pallon Iranille – ”Hyvin surullista iranilaisille”

Yhdysvaltain presidentti vaikutti maanantaina rauhoittelevan pelkoja sodasta Irania vastaan.

Yhdysvaltain presidentti pauhasi sunnuntaina: ”Jos Iran haluaa taistella, siitä tulee virallisesti Iranin loppu”. Maanantaina hän esiintyi sovittelevammin.

21.5.2019 2:59

Yhdysvallat on valmis neuvottelemaan Iranin kanssa, jos Iran on ensi aloitteellinen asiassa, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi maanantaina toimittajille Valkoisessa talossa.

Trump myös sanoi, ettei Yhdysvalloilla ole merkkejä siitä, että Iran uhkaisi Yhdysvaltoja tai sen intressejä Lähi-idässä.

– Meillä ei ole tietoa, että he aikoisivatkaan tehdä niin, Trump lisäsi.

Presidentin viesti vaikutti olevan suunnattu rauhoittelemaan niitä, jotka ovat pelänneet aseellista konfliktia tai sotaa Iranin ja Yhdysvaltojen välillä. Jännitteet ovat lisääntyneet, myös presidentin itsensä toimesta.

– Iran soittaa meille jos ja kun he ovat valmiita. Sillä aikaa heidän taloutensa jatkaa romahdusta, se on hyvin surullista iranilaisille, Trump sanoi.

Trump piti maanantaina muutoinkin kiinni siitä, että Yhdysvallat ei avaa ensin neuvotteluja Iranin kanssa. Presidentti syytti ”mediaraportin” valheellisesti väittäneen, että Yhdysvallat yrittäisi aloittaa neuvottelut. Trump ei kuitenkaan tarkentanut, mitä median tietoja hän mahdollisesti tarkoitti.

Samalla kun Trump kertoi Yhdysvaltojen olevan valmis neuvottelemaan, hän myös toisti uhkauksensa, jonka mukaan Iran joutuu kohtaamaan ”valtavat voimat”, jos se toimii Yhdysvaltoja vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?