Asemiesten jengi avasi tulen baarissa Brasiliassa – verilöylyssä kuoli 11 - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Asemiesten jengi avasi tulen baarissa Brasiliassa – verilöylyssä kuoli 11

Kuolleista kuusi on naisia ja viisi miehiä, medialähteet kertovat.

Poliiseja baarin ulkopuolella.

20.5.2019 2:48 | Päivitetty 20.5.2019 5:23

Viranomaisten mukaan asemiehet avasivat tulen baarissa Belemin kaupungissa maan pohjoisosassa sunnuntaina. Viranomaiset kuvaavat tapahtunutta ”verilöylyksi”.

Ampumisen motiivista ei ole tietoa.

G1-uutissivuston mukaan asemiehiä oli seitsemän ja he saapuivat paikalle moottoripyörällä ja kolmella autolla. Verkkosivuston mukaan yksi epäillyistä ampujista haavoittui ja on nyt poliisiin hallussa. Muut pakenivat.

Kuolonuhreista kuusi on naisia ja viisi miehiä, G1 kertoo.

Suuri osa Brasiliassa tapahtuvasta väkivallasta liittyy jengeihin. Rio de Janeirossa jengien väliset aseelliset välienselvittelyt ovat jokapäiväisiä.

Murhatilastoissa vuosi 2017 oli kyseenalainen ennätysvuosi. Silloin surmattiin 64 000 ihmistä, joista 70 prosenttia tuliaseilla.

Uuden presidentin Jair Bolsonaron yksi suosituimmista vaalilupauksista oli aselakien höllentäminen. Hänen mukaansa ”kunnon kansalaisilla” tulisi olla mahdollisuus puolustaa itseään laillisilla aseilla, koska jengit ovat joka tapauksessa hyvin aseistautuneet laittomin asein.

Toistaiseksi Bolsonaro on antanut kaksi määräystä aseiden oston helpottamiseksi, mutta kansallinen syyttäjänvirasto yrittää estää muutokset oikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?