Meri värjäytyi mustaksi Thaimaan Pattayalla – tilannetta suomalaisten suosimassa kohteessa kuvaillaan kammottavaksi

Julkaistu:

Thaimaa
Pattayan uimarantoja kuvaillaan kammottaviksi. Syyksi epäillään valtavia laiminlyöntejä jätevedenpuhdistamoilla.
Vahvasti matkailuun nojaava Thaimaa koki turismibisnekseen liittyvän takaiskun, sillä Thaimaassa matkaavia varoitetaan nyt meressä uimisesta Pattayalla. Asiasta kertoo maan julkisen palvelun yleisradioyhtiö Thai Public Broadcasting Service eli PBS verkkosivuillaan ja Twitter-tilillään.

Uimarannoista mainitaan erikseen Na Chom Thian. Siellä meri on värjäytynyt PBS:n mukaan mustaksi.
Väri on todennäköisesti peräisin käsittelemättömästä jätevedestä. Pattayan alueen viranomaisten mukaan uimista rajoitetaan, kunnes vuoto sadaan tukituksi. Vielä ei tiedetä varmasti, mistä meren mustaksi värjäävä vesi on peräisin.

Isku on kova luonnolle ja maan taloudelle, sillä Pattaya on yksi Thaimaan suosituimmista matkailukohteista. Siellä vierailee vuosittain miljoonia turisteja. Pattaya on kuulunut myös suomalaisten suosimiin kohteisiin.

Lue lisää: Tässä ovat maailman suosituimmat matkakohteet – kärkeen kiilasi suomalaisten suosikki

Yhdeksi lähteeksi on epäilty avoviemäriä Chon Burin maakunnassa.

Myös National Multimedia kuvailee tilannetta pahaksi. Se otsikoi uutisensa näin: ”Pattayan uimaranta: Musta ja kammottava

Tuhon laajuus näkyy Twitteriä seuraavien viesteissä.PBS:n mukaan osa jätteenkäsittelylaitoksista olisi yksinkertaisesti hylätty ja jätetty hoitamatta varojen puutteen takia. Jätevesi pääsee siksi suoraan mereen. Näin olisi PBS:n mukaan toimittu Soi Na Chom Thianissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt