BBC: Ruotsiin halutaan värvätä norjalaispoliiseita

Julkaistu:

Ruotsin poliisipulan ratkaisuksi esitetään kollegoiden palkkaamista Norjasta.
Ruotsin poliisin ammattiyhdistys ehdottaa, että hallitus alkaisi rekrytoida poliiseita Norjasta. Poliisiliiton mukaan Norjassa on yli 250 työtöntä, täyden koulutuksen saanutta poliisia.

Liiton mielestä norjalaiset olisivat päteviä ruotsin kielen keskustelukurssin käymisen jälkeen.

Ruotsin hallituksen tavoitteena on palkata 7 000 poliisia lisää vuoteen 2024 mennessä. Poliisiliiton mukaan alalle ei kuitenkaan valmistu tarpeeksi poliiseita poliisikoulun korkean reputtamismäärän vuoksi. Liiton varapuheenjohtaja Anna Dennis kertoo, että poliisien huonot palkat eivät houkuttele tarpeeksi päteviä hakijoita.

Koulutusongelmien lisäksi myös yhä useampi ruotsalaispoliisi vaihtaa ammattia. Viime vuonna poliisivoimista erosi 888 henkilöä.

Norjan ja Ruotsin poliisit tekevät yhteistyötä maiden välisellä rajaseudulla, kuten suomalaispoliisit Lapissa ruotsalaisten kanssa.

Ruotsin poliisihallinnosta todettiin BBC:lle, ettei heillä ole mitään suunnitelmia palkata ulkomailla poliisikoulutuksen saaneita.

Poliisihallinnosta kuitenkin kiitellään, että ”aiheesta on esitetty uusi ideoita”. Poliisihallinto muistuttaa, että lain mukaan poliisin täytyy olla Ruotsin kansalainen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt