Elvytystaidoillaan kehuskellutta nukutuslääkäriä epäillään jo yhdeksän potilaan kuolemasta Ranskassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Elvytystaidoillaan kehuskellutta nukutuslääkäriä epäillään jo yhdeksän potilaan kuolemasta Ranskassa

Lääkärin asianajajan mukaan miestä epäillään nyt 24 myrkytystapauksessa, joista yhdeksän johti potilaan kuolemaan.

Syyttäjä Etienne Manteauxin mukaan lääkäri on saattanut peukaloida kollegoidensa nukutuslääkeannostelua, jotta pääsisi esittelemään elvytystaitojaan.­

17.5.2019 11:32

Ranskalaisen nukutuslääkärin toimintaa koskeva poliisitutkinta laajenee. Lääkärin asianajajan mukaan miestä epäillään nyt 24 myrkytystapauksessa, joista yhdeksän johti potilaan kuolemaan.

Nukutuslääkäri voi saada toiminnastaan elinkautisen vankeustuomion. Häntä vastaan nostettiin ensimmäiset syytteet jo vuonna 2017, kahden epäilyttävän kuolemantapauksen seurauksena. Syyttäjien mukaan lääkäri on saattanut peukaloida kollegoidensa nukutuslääkeannostelua, jotta pääsisi esittelemään ylivertaisia taitojaan elvyttää potilaita. Myrkytysuhreiksi joutuneista potilaista nuorin oli nelivuotias, vanhin 80-vuotias.

– Hän oli usein leikkaussalin lähistöllä kun tapauksia sattui ja hän teki nopeita diagnooseja ongelmasta ja tarvittavista toimenpiteistä, myös silloin kun ei ollut mitään erityistä syytä epäillä kaliumin tai paikallispuudutusaineen yliannostusta, sanoi syyttäjä Etienne Manteaux.

Lääkärin asianajajat ovat kiistäneet syytökset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?